Jeseníky Rujbrovi s Nesvadbou sedly

Ondřej Krajča, 10. října 2012, 22:24 Google+

Pomalu ale jistě se blíží konec rally sezóny a předposlední soutěží ve sprintech byla již tradiční Rally Jeseníky, jejichž termín se posunul již ke konci měsíce září.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jeseníky

rally jeseníky | foto: Tomáš Brčko Brázdil

Sdílejte článek

Na této soutěži nemohla chybět ani posádka KRTZ Racing Teamu Patrik Rujbr – Richard Nesvadba, pro které jsou letos sprinty prioritou. Kluci chtěli vylepšit svojí průběžně šestou pozici v hodnocení třídy 3, která byla i na Jeseníkách velmi dobře obsazena a nechyběl nikdo ze špičky. „Na závody do Štermberku jsme se oba s Patrikem těšili, líbí se nám zdejší tratě a po 3 týdnech od Barumky už nám závodění zase chybělo,“ konstatuje před startem soutěžě Richard Nesvadba.

Svoji důležitou roli začalo hrát i počasí, když od rána pršelo a bylo tedy jasné, že hlavně v lesních úsecích nebude žádný prostor pro chybu. A Patrik s Richardem doslova vletěli do prvních čtyřech testů. Jejich časy patřily ve třídě 3 k nejlepším a na třetí RZ dokonce zajeli skvělý druhý čas ve třídě a devátý celkově. Po první sekci tak byli kluci sedmí ve třídě, avšak s minimální ztrátou na soupeře před sebou. „Když mě ráno probudil déšť, tak jsem si říkal, že to zase bude pneumatiková loterie. Do závodu jsme vyráželi na řezaných mediích, které se ukázaly jako parádní volba. Z dosažených časů na erzetách jsme byli příjemně překvapení a hlavně namotivovaní do druhé půlky soutěže,“ hodnotí první sekci testů Patrik Rujbr.



Voda posádce KRTZ Racing Teamu seděla, ale trať začala odpoledne osychat, přesto bylo hlavně v lesích vytaháno spousta bláta a šotoliny. Patrik s Richardem nepolevili ze svého tempa a po šestém testu se posunuli již na šesté místo ve třídě 3. Hlavně RZ 3/7 klukům seděla, když při druhém průjezdu zaznamenali třetí čas, avšak desetisekundová penalizace je srazila zpět na sedmé místo. Na poslední rychlostní zkoušce dojel Lancer Evo X na čtvrtém místě ve třídě, ale celkově to znamenalo sedmé místo po velmi pěkném výkonu. „Až do konce jsme bojovali se soupeři o každou desetinku, o to víc nás mrzí desetisekundová penalizace za předčasný start, která nás stála 2 místa v celkovém pořadí, ale i tak máme z této soutěže dobrý pocit a motivaci do závěrečného letošního sprintu ve Vsetíně,“ shrnuje úspěšně dokončenou Rally Jeseníky spolujezdec Richard Nesvadba.

Již za necelé dva týdny čeká na všechny sprinterské posádky závěrečná soutěž sezóny, kterou je tradiční Rally Vsetín, kde nebude chybět posádka KRTZ Racing Teamu. 

Vytisknout

Diskuze: Jeseníky Rujbrovi s Nesvadbou sedly

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Je Sordo na cestě zpět do Citroënu?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud