Velmi dobře obsazený závěrečný sprint sezony

Miroslav Vebr, 15. října 2012, 20:58 Google+

Přesto, že je PSG - Partr rally Vsetín 2012 závěrečným podnikem rallysprintového mistrovství, pořadatelé registrují velký počet přihlášek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vsetín

rally vsetín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Posádky svou snahu startovat na Valašsku projevily i těsně po uzávěrce přihlášek. Konečný seznam přihlášených se nakonec vyšplhal na číslo 116: z toho je 68 posádek přihlášeno do Timeseal mistrovství ČR ve sprintrally, 43 posádek zasáhne do bojů v Poháru ČR v rally a 5 dvojic do Poháru pořadatele.

K největším favoritům na vítězství budou jistě patřit jezdci disponující technikou specifikace WRC a S2000. Těch najdeme v seznamu hned deset. S vozy WRC se přihlásili Antonín Tlusťák (Mitsubishi), Jaromír Tomaštík (Subaru), Tomáš Ondrej (Škoda Fabia), Miroslav Plíhal a Silvestr Mikuláštík (oba Škoda Octavia). Čtyři es dvoutisícovky mají původ v Mladé Boleslavi a za volant usednou Roman Odložilík, Miroslav Jakeš, Jan Jelínek a Petr Leher. S konkurenčním Fordem Fiesta je přihlášený Jiří Navrátil.

Nejpočetnější obsazení má třída produkčních vozů, tedy třída 3, s 22 jezdci. Za mnohé jmenujme například Lumíra Firlu, Martina Hudce, Jaroslava Pešla, Martina Kočiho nebo Martina Březíka. Velké souboje se jistě strhnou také v kategorii dvoukolek, kde zatím není jasný mistr. Před vsetínským sprintem má k němu nejblíže domácí Robert Kořístka. Znepříjemňovat cestu k titulu bude Kořístkovi hlavně Josef Zimmermann.

V sedmi třídách, kam spadají vozy pouze s jednou poháněnou nápravou, je přihlášeno 40 posádek. Pokud vezmeme jednotlivé třídy, pak je takové rozložení: třída 5 – 7 posádek, třída 6 – 7 posádek, třída 7 – 3 posádky, třída 8 – 8 posádek, třída 9 – 10 posádek, třída 10 – 2 posádky a třída 11 – 3 posádky. Jedna posádka je přihlášena do Poháru mládeže.

Do Poháru pořadatele jsou zařazené posádky s jinou, než českou soutěžní licencí. Na Valašsko zavítají jezdci ze Slovenska. Z pěti jmen jsem výše vzpomenul Martina Kočiho a Tomáše Ondreje. Tady jsou přihlášeni ještě Tomáš Kukučka, Milan Greguška a Vlastimil Majerčák.

V rámci Poháru ČR v rally jsou jednotlivé třídy obsazeny následovně: třída SA1 – 11 posádek, třída SA2 – 11 posádek, třída SA3 – 2 posádky, třída V – 14 posádek, třída HA2 – 2 posádky a třída HA3 – 3 posádky. Za všechny posádky startující v Poháru ČR v rally bych vyzdvihl Jiřího Kašpara se Škodou Octavia, Jiřího Hendricha na Mitsubishi Lancer sedmé evoluce. Na soutěžní tratě se vrací také legenda československé rally Petr Vraj, jenž společně se synem Petrem ve Vsetíně usedne do Škody Favorit.

Vytisknout

Diskuze: Velmi dobře obsazený závěrečný sprint sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Janota, Miroslav

Důstojné rozloučení s Opelem v San Marinu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud