V Praze se můžeme těšit na souboj Pecha se Sordem

Zita Vinšová, 24. října 2012, 22:40 Google+

Mikulášské překvapení připravila pro všechny příznivce společnost Invelt, s.r.o. Na startu osmnáctého ročníku populárního TipCars Pražského Rallysprintu, který se uskuteční v sobotu 1. prosince, se s vozem MINI John Cooper Works WRC kromě domácí posádky Václav Pech a Petr Uhel představí tovární dvojice Dani Sordo a Carlos Del Barrio.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Dvacetileté výročí na českém trhu nemohla společnost Invelt, s.r.o. oslavil lépe. Podařilo se jí totiž v rámci sportovního programu EuroOil-invelt teamu zajistit účast továrního vozu MINI John Cooper Works WRC se kterým v rámci XVIII. TipCars Pražském Rallysprintu bude startovat hvězdná posádka Dani Sordo a Carlos Del Barrio. Účastník světového šampionátu WRC se v České republice představí premiérově. „Jsem rád, že se tento projekt nakonec podařilo dotáhnout až do samotného konce a Dani se spolu s Carlosem objeví v ČR. Touto cestou bych chtěl poděkovat vedení BMW Group Česká republika v čele s Dr. Reitrem, kteří se významně zasloužili na účasti tohoto špičkového světového jezdce. Věříme, že jsme udělali všem příznivcům MINI a rallye radost a že si tento zážitek pořádně užijí. Danimu zároveň přeji, aby v Čechách dopadl lépe, nežli před lety jeho bývalý týmový kolega a devítinásobný světový šampión Sebastién Loeb,“ dodal s úsměvem Jiří Jirovec, spolumajitel a generální ředitel společnosti Invelt, s.r.o.


Sordo má na svém kontě s vozem MINI John Cooper Works WRC osm vyhraných rychlostních zkoušek v rámci světového šampionátu. V loňském roce vystoupil dvakrát na stupně vítězů a i přes omezený sportovní program anglického týmu dokázal letos navázat na tyto úspěchy hned při úvodní Rallye Monte Carlo, kde obsadil druhé místo. Španělský jezdec v minulosti působil také jako týmový kolega Sebastiéna Loeba. Nejlepších výsledků dosáhl v letech 2008 – 2009, kdy skončil v celkovém pořadí šampionátu WRC na třetím místě. V roce 2011 přijal nabídku továrního angažmá v týmu MINI WRC, kde působí dodnes.

Zatímco Sordo se představí u nás poprvé, MINI nejvyšší specifikace WRC zažilo premiéru na českých tratích již v loňském roce, kdy se s ním představil Václav Pech. Spolu se svým spolujezdcem Mirkem Topolánkem po krásném souboji dokázal porazit P. G. Anderssona a připsal si osmé vítězství na Pražském Rallysprintu. To ale nebylo jediné slavné vítězství.

Václav Pech svým výkonem dokázal zaskočit hvězdu světového formátu již v roce 2009, když do České republiky zavítal devítinásobný světový šampión Sebastién Loeb. Ten se ve finálové jízdě při Setkání mistrů v Sosnové postavil právě proti pětinásobnému absolutnímu šampiónovi MMČR v rally. Plzeňský jezdec ale využil domácího prostředí a dokázal za velkého aplausu diváků Loeba porazit. Po třech letech tak má při příležitosti XVIII. TipCars Pražského Rallysprintu, kde se představí stejně jako Sordo pod hlavičkou EuroOil-invelt teamu, další možnost skalpu jednoho z nejlepších účastníků šampionátu WRC. ,,Na TipCars Pražský Rallysprint se moc těším. Je to jediná soutěž, na které mě sportovní řády dovolují svést se v silnější verzí MINI než s jakou startuji v našem mistrovství. Samozřejmě mě láká jezdecké srovnání s Dani Sordem, ale nejen s ním, každoročně zde startuje spousta kvalitních soupeřů a rozdíly v cíli jsou v desetinách sekundy. Těším se také na nezapomenutelnou atmosféru, kterou v ochozech Chuchelského závodiště vytváří tisíce nadšených fanoušků," říká Václav Pech.

Obě posádky budou startovat s poslední specifikací vozu MINI John Cooper Works WRC, a tak lze očekávat zajímavý souboj do posledních metrů soutěže. „Jsme rádi, že jsme mohli malou měrou přispět k uskutečnění tohoto projektu, který jak pevně věříme, zatraktivní XVIII.TipCars Pražský Rallysprint,“ uvedl Petr Mihule, ředitel závodu TipCars Pražský Rallysprint. Vítěz bude znám v sobotu 1. prosince krátce po třetí hodině odpolední, kdy v areálu Chuchelského dostihového závodiště vyjede na cílovou rampu první posádka. 

Vytisknout

Diskuze: V Praze se můžeme těšit na souboj Pecha se Sordem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Atkinson, Chris - Prevot, Stephane

Zajímavé zprávy ohledně Mini, dočkáme se dvou týmů i v příštím roce?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud