IV. Mogul Testovací RZ Žiželice se blíží

Zuzana Eliášová, 1. března 2013, 11:42 Google+

Co všechno bude pro účastníky IV. MOGUL Testovací RZ Žiželice připraveno? Samozřejmostí je už zmíněná plně zabezpečená trať v blízkosti důstojné servisní zóny ve firmě Crocodille, kde bude umístěno i ředitelství rally a dispečink. V místě bude možné kontaktovat technického komisaře Autoklubu ČR a probrat s ním případné nejasnosti ohledně technické způsobilosti soutěžních vozů. Na trati bude fungovat profesionální časomíra, a výsledky bude možné okamžitě zjistit v servisní zóně. O mediální pokrytí IV. MOGUL Testovací RZ Žiželice se bude prostřednictvím mediasport.cz starat Česká televize, kde se na programu ČT Sport objeví záznam z této akce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jeseníky

rally jeseníky | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Už v předchozích letech se Testovací RZ Žiželice zapsala jako velmi úspěšná a dobře zorganizovaná akce, kde dostali soutěžní jezdci šanci vyzkoušet si své soutěžní speciály na uzavřené a profesionálně zabezpečené rychlostní zkoušce, kde je vše přesně tak, jako na skutečné rally od časomíry počínaje, přes pořadatelské zabezpečení a bezpečnost konče. Rozhodně i letos mají žiželičtí pořadatelé na co navazovat."Trať IV. Testovací RZ Žiželice je osvědčená z minulých let a na většině trati je kvalitní asfaltový povrch, takže se účastníci nemusí bát o poškození podvozků svých vozů. Jsou zde rychlá i pomalá místa a celá trať je poměrně nezáludná. Není naším cílem postavit trať, kde bude zvýšené riziko havárie. Samozřejmě prvořadá je pro nás bezpečnost celé akce, jak pro jezdce, tak zejména pro diváky. Máme tu výhodu, že bezpečnost nám zpracovává tým, který dělá bezpečnostní plán pro Rally Bohemia, který je považován za jeden z nejlepších a nejpropracovanějších v Evropě," říká ředitel IV. MOGUL testovací RZ Žiželice Mgr. Adam Eliáš.

A co znamená IV. Testovací RZ Žiželice pro diváky? Je to první letošní příležitost jak v České republice vidět soutěžní vozy z Mezinárodního mistrovství i z Mistrovství České republiky v rally v akci, a jak si užít pohodový den s motorsportem. Tím, že se celá akce uskuteční na jedné rychlostní zkoušce, odpadá dlouhé přejíždění. Servisní zóna IV. MOGUL Testovací RZ Žiželice je na dohled, a tak nebude problém se z RZ přesunout do servisu za svými oblíbenými jezdci a vidět mechaniky při práci na soutěžních speciálech. Na trati budou také vytvořená divácká místa, kde jedno bude komentované a bude v něm možnost si zakoupit i občerstvení.

Nejvýznamnější novinkou v programu IV. Testovací RZ Žiželice bude i zařazení "rally kempu", kterým Federace Automobilového Sportu (FAS) Autoklubu ČR podmiňuje zisk licence pro řízení vozů s pohonem čtyř kol pro začínající, či méně zkušené jezdce. Uzávěrka přihlášek IV. MOGUL Testovací RZ Žiželice je 23.3.2013 ale už teď je zřejmé, že se mezi účastníky objeví jak nováčci, tak i jezdci zvučných jmen.

Sledujte informace a zprávy o IV. MOGUL Testovací RZ Žiželice i na nahttp://www.facebook.com/Rallye.Zizelice

Vytisknout

Diskuze: IV. Mogul Testovací RZ Žiželice se blíží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Kubica pojede ME s Citroënem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud