Patrik Rujbr si zvolil novou zbraň pro letošní sezónu

Miroslav Vebr, 15. března 2013, 18:13 Google+

Novou kapitolu soutěžní kariéry odstartuje na prvním podniku rallysprintového mistrovství Patrik Rujbr. Brněnského jezdce jsme byli zvyklí vídat za volantem Mitsubishi Lancer EVO X. V letošní sezoně je u něj ale vše zcela jinak.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vrchovina

rally vrchovina | foto: Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Loňskou sezonu zakončil Patrik Rujbr 5. místem ve třídě 3 v rámci rallysprintového mistrovství a se svým účinkováním byl spokojený. Přesto přišlo rozhodnutí a několik radikálních změn. Lancer EVO X našel nového majitele, spolujezdce Richarda Nesvadbu střídá spolujezdkyně a soutěžním nářadím Patrika se stává dvoukolka.

„Loňskou sezonu jsme si s Richardem hodně užívali a závody se opravdu bavili. Finanční důvody mne ale vedly k přehodnocení situace a tím i k několika změnám. Mitsubishi jsem prodal a začal jednat o novém možném soutěžním voze, nejlépe kvalitní předokolce. K výkonově lehce slabšímu vozu v porovnání s mým loňským mitsubishi, bylo potřeba hledat rezervy. Proto jsem musel provést i trošku nepříjemný krok. Richard je velice kvalitní spolujezdec a já jsem rád, že mi pomohl výkonově se posunout výš. Loňskou sezonu jsme si společně náramně užívali a závody se bezvadně bavili. Bohužel u dvoukolky je znát každé kilo navíc. Richarda tedy střídá na pravé straně v závodničce Petra Řiháková. Richardovi ještě jednou děkuji za spolupráci,“ vysvětlil důvod změny spolujezdce Rujbr.

Patrik uslyší poprvé ve své sportovní kariéře ženský hlas v intercomu. To ovšem neznamená, že by měl plynový pedál méně stláčet. „Petra je zkušená spolujezdkyně. V rally se pohybuje sice teprve pět let, ale má velké zkušenosti. Je tam vidět, že jablko nepadlo daleko od stromu a všem Řihákovým koluje místo krve v těle rally. Proto věřím, že se Petra se mnou nebude bát a že nám to bude v autě klapat,“ doplňuje vysvětlení k další změně v sezoně Patrik.

Nyní už tedy zbývá odhalit vůz, s jakým posádka Patrik Rujbr – Petra Řiháková budou letos závodit. Během zimní pauzy sháněl Patrik informace o různých pronájmech. Po zvážení všech důležitých okolností se rozhodl pro moravský tým Lubomíra Minaříka. „Znamená to, že i nadále zůstávám na zlínsku. Tým Miroslava Jandíka, kterému vděčím za krásné dvě sezony, střídá tým jen o pár obcí vzdálený. Jsem rád, že jsme se s Lubou dohodli na podmínkách. Jeho Renault Clio R3 je krásný vůz. Už se těším na vzájemné souboje,“ objasňuje poslední tajenku Patrik Rujbr.

Pro ucelenost informací doplňujeme, že Patrik s Petrou pojedou letos Mezinárodní mistrovství ČR a rallysprintové mistrovství a vy je budete moci premiérově povzbudit v dubnu na Rally Vrchovina.

Vytisknout

Diskuze: Patrik Rujbr si zvolil novou zbraň pro letošní sezónu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Henning - Minor-Petrasco, Ilka

Seznam přihlášených na Portugalsko obsahuje 71 posádek

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud