Dnes 29.3. končí příjem přihlášek na "Vrchovinu", pojede i šampión Kostka

Karel Špaček, 29. března 2013, 12:48 Google+

Den po dni přibývá na stole organizačního výboru Rally Vrchovina víc a víc přihlášek. Do Slavonic se chystají všichni loňští medailisté, mezi osmdesátkou dosud známých účastníků nechybí ani další špičkové domácí, ale i polské posádky. Informace o blížící se soutěži, konané v termínu 5. – 6. 4. 2013, se postupně objevují na internetových stránkách www.rallyvrchovina.cz .

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vrchovina

rally vrchovina | foto: Tomáš Brčko Brázdil

Sdílejte článek

Sezóna nám začíná a už v tuto chvíli je jasné, že Rally Vrchovina 2013 bude mít špičkově obsazenou startovní listinu! Oproti původnímu očekávání se již ozvala dokonce i loňská vítězná posádka Tomáš Kostka – Miroslav Houšť, opět tak bude možné obdivovat sepětí krásy špičkového vozu Citroën C4 WRC s pozadím malebných Slavonic. Kostka s Houštěm loni právě na Rally Vrchovina učinili první krok k národnímu titulu šampiónů ve sprintrally, když dokázali udolat druhého Jana Sýkoru i třetího Romana Odložilíka. I tito dva jezdci jsou již na seznamu přihlášených, máme se tedy skutečně nač těšit.

Dalším příjemným překvapením jsou i ohlášení jezdci z Polska – Lukasz Habaj i Marius Malyszczycki tam se svými lancery patří ke špičce třídy 3 a naši piloti s jejich udoláním budou mít spoustu práce. Maciej Rzeznik zase na Vrchovině doplní paletu vozů kategorie Super 2000. Ty jsou doposud přihlášeny čtyři, což je o jeden méně než „wéercéček“ starších roků výroby (tedy těch s dvoulitrovým motorem). Mezi nimi určitě nebude k přehlédnutí zajímavý design Škody Octavia WRC, kterou tým Profiko připravuje pro litoměřického Miroslava Plíhala. Tento mladý talent přesně před rokem absolvoval v tomto voze svou ostrou premiéru, od té doby urazil ale pořádný kus cesty: „Před rokem na Vrchovině jsme si užili spoustu starostí s autem, které jsme ještě nedokázali ideálně ovládat, navíc jsme tehdy bojovali s technickými problémy. Auto nás ale bavit nepřestalo a myslím, že jsme se s ním v průběhu roku naučili. To bychom teď rádi předvedli i divákům,“ usmívá se třiadvacetiletý jezdec.

Svoji loňskou bitvu chtějí ve Slavonicích zopakovat také Robert Kořístka a Josef Zimmermann. Tehdy oba zahajovali sezónu, která z nich udělala jednak rivaly v boji o post nejlepšího „sprintového dvoukolkáře“, také ale přátele. No a letos to může být obdobné – Moravan i Severočech svorně přestoupili do třídy 3 a budou je oba čekat nové zkušenosti s vozem se všemi poháněnými koly, také ale těžká konkurence. Kromě výše zmíněných polských jezdců se ukáže i skvělý mladík Miroslav Jakeš, předvedou se však i další dravci Lumír Firla nebo Jaroslav Pešl. Mezi „dvoukolkami“ se budou Petákovi (a jeho vozu Renault Clio R3) snažit konkurovat zejména Egon Smékal a Pavel Mika s dalšími vozy kategorie R3, šanci budou mít i „šestnáctistovky“ v podání Martina Vlčka či Dana Zpěváka. Zejména pánská část fanoušků se těší na další premiéru – poprvé se na rychlostních zkouškách představí zbrusu nová posádka Martina Daňhelová – Karolína Jugasová. Obě „Julie“ pojedou pohromadě s Romeem (tedy přesněji s vozem Alfa Romeo 147) a nepochybně se budou snažit bojovat o prvenství nejen v Dámském poháru, ale i ve velmi silně obsazené třídě 8.

Jak vidno, už teď je zájem o Rally Vrchovina veliký, nechme se tedy překvapit, kdo všechno se ještě na seznamu přihlášených sejde. Ještě jednou dodejme, že uzávěrka je již v pátek 29.3., a to v odpoledních hodinách.

Vytisknout

Diskuze: Dnes 29.3. končí příjem přihlášek na "Vrchovinu", pojede i šampión Kostka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Peterhansel, Stéphane

Peterhansel zůstává u X-Raidu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud