Tým CERS performance vyráží na Vrchovinu

Jakub Hofbauer, 5. dubna 2013, 12:54 Google+

Dlouhá závodní přestávka na českém rallyovém území je u konce. Už tento víkend odstartuje rallysprintové mistrovství, a to na Rally Vrchovina s centrem v jihočeských Slavonicích. Úvod šampionátu absolvuje také několik posádek týmu CERS performance. Ten již v sezoně 2013 absolvoval dva starty v zahraničí, typické asfaltové soutěže se však zlínská stáj stále ne a ne dočkat. Po Jänneru a Lotyšské rally to totiž vypadá, že i Vrchovina se letos pojede s puncem sněhové soutěže…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vsetín

rally vsetín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

S osvědčenou Hondou Civic VTi se představí Martin Tomečka, který první kilometry za volantem soutěžního vozu začal sbírat loni na Krkonošské rally. Do konce sezony přidal další dva starty a v podobném duchu by rád jezdec z Teplic nad Bečvou pokračoval i letos. V plánu má absolvování zhruba pěti rallysprintových podniků. „Samozřejmě vše záleží na sponzorech a také na pracovním vytížení v našem autoservisu. Navigovat by mě celou sezonu měl Martin Trlifaj, který v MMČR bude spolujezdcem Zbyňka Ballera,“ odhaluje plány Martin Tomečka. „Oproti loňsku bychom rádi zrychlili, ale samozřejmě tak, abychom pokaždé zůstali celí.“ S dalším civicem chce rallysprintové vody čeřit Josef Vojáček. Zatímco v minulosti absolvoval pouze vybrané závody, letos si dal za cíl absolvovat kompletní sprintové mistrovství. Na Vrchovině ho bude navigovat Karel Voltner, který si svůj rallyový debut odbyl pro změnu na loňské Kopné.

Zcela novou akvizicí je pak posádka Lukáš Nekvapil – Roman Koscelník. Dvojice startující v rámci společného projektu CERS performance a ZKZ Racing bude využívat loňskou mistrovskou hondu po Ondřeji Bisahovi a jelikož pro tuto dvojici celá kariéra stojí na samotném začátku, vedou logicky její první kroky ke sbírání zkušeností. „Se spolujezdcem bereme tuto sezónu jako vstupní a tudíž spíše jako testovací a seznamovací. Vzhledem ke konkurenci ve třídě a zkušenostem ostatních nám vlastně ani nic jiného nezbývá. V plánu je postavit se alespoň třikrát na start sprintrally a alespoň tři z nich dokončit. Samozřejmě pokud to bude jenom trochu možné, tak obě zmíněná čísla navýšit,“ říká Lukáš Nekvapil.

A co zmíněný loňský rallsprintový mistr třídy 9 Ondřej Bisaha? „V předchozí sezoně jsme ve sprintech dosáhli na titul ve třídě a v MMČR jsme dojeli druzí. Byla to vynikající sezona, ale už během podzimu jsme začali přemýšlet, zda se neposunout na nějakou vyšší úroveň,“ vypráví Ondřej Bisaha. „Vzhledem k našemu vztahu k Hondám jsme uvažovali i o špičkovém Civicu R3, ale nakonec jsme tuto myšlenku zatím dali k ledu, protože by šlo o příliš velký skok jak jezdecký, tak zejména finanční. Nakonec jsme se rozhodli pro trochu méně náročný vůz kategorie R2. Vrchovinu tedy absolvujeme s vypůjčenou Škodou Fabií R2, následující podniky už ale chceme jet s podobným vozem této specifikace ve vlastní režii.“

Jak vidno, u CERS performance je s nadcházející sezonou připraveno opravdu mnoho novinek. Vypůjčená Škoda navíc není jedinou „ne-Honda“ značkou v týmu, při jednotlivých závodech se totiž v zázemí stáje bude objevovat rovněž modrý Renault Clio třídy 8, se kterým budou jezdit Milan Michalčík s Kateřinou Janovskou. Další informace o týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv z průběhu jednotlivých soutěží naleznete na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance.

Vytisknout

Diskuze: Tým CERS performance vyráží na Vrchovinu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Araujo, Armindo	 - Ramalho, Miguel

Gabriel Pozzo s Mini JCW WRC v Argentině?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud