Návrat z pauzy

Tomáš Urban, 18. dubna 2013, 20:16 Google+

„Čas letí jako bláznivý,já nechytím ho ani vy“ …zpívá ve své písni Karel Gott. Přesně tak by se dala hodnotit dvouletá pauza pražského týmuVD Rally Team. Stavba nového auta původně měla trvat jen 4 měsíce, ale vzhledem k finanční náročnosti se nakonec hodně protáhla.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
dědic, vlastimil jun.

dědic, vlastimil jun. | foto: Marcoň, Jakub

Sdílejte článek

Letos tomu však bude jinak. Tým Vlasty Dědice juniora a Jirky Janeckého se vrací do českého mistrovství. Oba jezdci sezónu zahájili na předsezóní Testovací RZ v Žiželicích, kde si vyzkoušeli novou Fábii třídy 7. Doplnila je posádka Honza Dostál- Zdeněk Dostál, kteří letos budou opět startovat pod týmovou licencí.

První svezení Jirka zhodnotil takto:  „ Závodní pauza byla opravdu dlouhá a ruce již pořádně svrbí. V Žiželicích jsme si s Vlastou vyzkoušeli novou Fabii, ze které jsem měl velké obavy, protože auto je postaveno uplně jinak než moje předchozí auto. Ty však vzaly rychle za své a já začal zpět získávat jistotu. Auto fungovalo naprosto perfektně ! Velká škoda byla, že se nemohl zůčastnit Míla, který se tak poprvé do auta posadí až na shakedownu prvního závodu. Proto jsme Žiželice využili ke svezení našeho dlouholetého kamaráda a sponzora Milana Ziera – Auto Zier, kterému tímto děkujeme za jeho přízeň.  Tímto pořadatelům děkujeme za skvělou akci, díky které se naše posádky mohly připravit na závody. Tím prvním bude již o nacházejícím víkendu Rally Šumava Klatovy, kde odstartuje Jirka Janecký se svým osvědčeným spolujezdcem Milanem Pokorným a novou Fábií se startovním číslem 46.

Těší  posádka se na Šumavu ?
Na Šumavu se samozřejmě moc těšíme, je to krásný závod. Na všech členech týmu jsou vidět již abstinenční příznaky. Konkurence ve třídě není početná, ale o to kvalitnější v čele s Emilem Trinerem. Proto neočekáváme žádné výsledky a důležité bude pro nás závod dokončit a zahájit tak letošní sezónu.“ Ta bude opět obsahovat závody Mezinárodního Mistrovství České republiky.


 

A jak to letos bude s Vlastou ? „Zatím nad mými starty visí řada otazníků. Pokud bude dostatek financí, zahájíme sezónu na Rallysprintu Kopná za necelý měsíc a budeme pokračovat ve vybraných podnicích Poháru České republiky. V otázce spolujezdce zatím také není vše vyjasněno. Budeme doufat, že se podaří vše zajistit, nezůstane jen u mého prvního zatím i polední startu ve Vsetíně 2010.

 

Děkujeme tímto všem našim fanouškům za jejich přízeň a prosíme všechny fanoušky, aby dbali nejen na svoji bezpečnost u tratí rychlostních zkoušek, abychom si mohli letos jen úžívat krásy našeho sportu ! Více o našem týmu najdete na www.vdrallyteam.cz nebo na facebooku/VD Rally Team .

FOTO : Jakub Marcoň    

 
Vytisknout

Diskuze: Návrat z pauzy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Konkurence věří: Ogier je porazitelný

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud