Pech s Uhlem a MINI zvítězili na Rallye Šumava

Romana Hájková, 22. dubna 2013, 11:07 Google+

Pech zvítězil v osmačtyřicátém ročníku Rallye Šumava.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pech, Václav

Pech, Václav | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Posádka EuroOil-invelt teamu na voze MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo, Pech – Uhel byla před soutěží pasována do role jednoho z favoritů na celkové vítězství a hned od prvních rychlostních zkoušek tyto předpoklady potvrzovala. „Podařilo se nám vyhrát první rychlostní zkoušku a v dalších držet těsné vedení. Velmi brzy bylo jasné, že o celkové vítězství svedeme tuhý boj s Tarabusem. Ten jel velmi rychle a nutil nás ani na okamžik nepolevit. O to více jsme se vzdalovali ostatním soupeřům. Na mokré a hodně kluzké trati bylo k jezdecké chybě opravdu blízko. O to více jsme byli šťastni za páteční etapové vítězství a s minimálním náskokem se těšili na druhý den,“ popisuje průběh první etapy Václav Pech jun.

Rallye Šumava, která je zařazená do sedmidílného seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky, se i v sobotu probudila do deštivého a hodně chladného rána. „Na Vimpersku nás čekalo nepříjemné počasí. K dešti se navíc přidaly i hodně nízké teploty a byl problém udržet pneumatiky ve správné teplotě. Hned ráno jsme začali zvyšovat náskok a po třech rychlostních zkouškách jsme měli k dobru přes dvanáct vteřin. Ale Tarabus nic nevzdával a náskok na další opět snížil. Vysoké tempo se jelo až do posledních metrů a velké drama dokazuje 3,8s. rozdíl v cíli. Tím naše MINI získalo své první velké vítězství. Fungovalo během celého závodu perfektně a já jsem rád, že se nám i díky důsledné zimní přípravě a testům podařilo značně zvýšit jeho spolehlivost,“ říká Václav Pech jun.

„Měl jsem celou sobotu docela nervy, neboť odstup mezi Václavem a Tarabusem byl minimální a chybička mohla rozhodnout celý souboj. Vašek celou soutěž balancoval potřebnou rychlost s maximální eliminací rizika. Nakonec to dobře dopadlo, ale poslední rz byla asi pro oba zkouška nervů. OK, dopadlo to dobře a jsem šťastný, že si MINI s Václavem a Petrem mohlo připsat první výhru v domácím mistráku. I přes absenci Romana Kresty a Honzy Kopeckého to vypadá, že Mirek Tarabus bude důstojně nahrazovat chybějící favority. To je dobře a těším se, že si užijeme letos hodně takto pěkných soubojů o desetiny a diváci se nebudou nudit…“ komentuje hezký souboj šéf týmu Jiří Jirovec.

Spolupráce s Prodrive přes problémy pokračuje i tento rok: „Ze spolupráce s Prodrive skutečně nemáme úplně dobrý pocit. Konec roku se nesl ve znamení našeho odklonu od čekání na rady od Prodrive a většina věcí, které jsme odzkoušeli a projevily se pozitivně už na Jeanner rally, byla dílem našich techniků. Teď nám dali k dispozici bývalého inženýra Daniho Sorda, tak uvidíme, zda to něco přinese. Takže v tomto ohledu jsme v pozici, kterou bych snad mohl popsat jako ostražití optimisté.“

Do cíle Rallye Šumava v Klatovech dorazilo MINI EuroOil-invelt teamu na prvním místě celkové klasifikace a Pech s Uhlem ho pyšně pokropili šampaňským. Zároveň se zapsali do historických tabulek této rallye třetím vítezstvím a dostali se do čela průběžné klasifikace šampionátu MMČR.

Dalším závodem plzeňské posádky bude květnová Rallye Český Krumlov.

Vytisknout

Diskuze: Pech s Uhlem a MINI zvítězili na Rallye Šumava

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Kubica po debutu na šotolině spokojen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud