Seznam přihlášených posádek na Kopnou se zastavil na čísle 135!

Roman Ordelt, 5. května 2013, 16:37 Google+

Pořadatelé z Rallysprint klubu AČR v Podkopné Lhotě byli příjemně zaskočeni počtem přihlášených posádek do letošního jednadvacátého ročníku jednoho z nejpopulárnějších rallysprintů na našem území. Ve finálním seznamu přihlášených najdeme na MIT METAL Rallysprint Kopná 2013 celkem 135 posádek z České republiky, Polska, Německa, Slovenska a Rakouska. V okolí Slušovic se bude zápolit druhou květnovou sobotu o další mistrovské body do seriálu TIMESEAL Mistrovství České republiky ve sprintrally, dále Poháru České republiky v rally, mistrovství ČR juniorů a Dámského poháru. Organizátoři vypsali rovněž Pohár pořadatele a dále Volný pohár historických automobilů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally kopná

rally kopná | foto: Tomáš Brázdil, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Nečekali jsme tak vysoký počet přihlášek. Ještě dva dny před uzávěrkou jsme evidovali zhruba sedmdesát přihlášek. Po odjetí druhého rallysprintového podniku v Lužických horách se s přihláškami doslova roztrhl pytel. Řekl jsem, že pokud budeme mít na seznamu přihlášených něco málo přes sto soutěžících, budu spokojen. Nakonec jich máme téměř sto čtyřicet, když bereme v úvahu, že ještě tři posádky se nám omluvily a neuvedli jsme je na konečném seznamu,“ pověděl Josef Minařík, ředitel Rallysprintu Kopná. Při předchozích podnicích rallysprintového šampionátu ve Slavonicích a v Hrádku nad Nisou se přihlásilo kolem stovky posádek. Na úvodní podnik Rally Vrchovina, který se odehrával v zimních podmínkách, bylo převzalo jen 76 posádek, na Rally Lužické hory se sjelo koncem dubna 88 soutěžících. „I vzhledem k těmto počtům jsme byli spíše pesimisty. Po loňských tragických událostech na české rallyscéně neprožívá náš sport zrovna nejlepší období. Poznali jsme to na vlastní kůži při jednání s úřady nebo se sponzory. Na začátku sezony byl znatelný odliv soutěžících nejen v rallysprintovém šampionátu, ale především ve velkém mistráku. Jsme rádi, že Kopnou úbytek posádek nepostihl,“ uvedl Josef Minařík.

Diváci se mohou těšit v okolí Slušovicích nejen na početné startovní pole, ale rozhodně i kvalitní. V rozmanitém vozovém parku figuruje pět vozů specifikace WRC, osm vozů kategorie Super 2000, výkonné vozy třídy 3, ale například i historické vozy. Fanda soutěžního automobilového sportu si rozhodně přijde na své. K největším favoritům patří Tomáš Kostka (Ford Fiesta RS WRC), Antonín Tlusťák (Mitsubishi Lancer WRC) nebo mnohonásobný německý šampion Matthias Kahle (Škoda Octavia WRC). Na medailové stupně zaútočí úřadující slovenský mistr Grzegorz Grzyb z Polska, dále Jaromír Tarabus, Roman Odložilík, Jan Sýkora (všichni Škoda Fabia S2000) nebo vedoucí muž rallysprintového šampionátu po dvou odjetých podnicích Miroslav Jakeš (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Pořadatelé kolem rodinného klanu Minaříků každoročně lákají do Slušovic řadu známých tváří ze světa showbyznysu. V letošním ročníku Kopné se představí za volantem pohárové Hondy Civic VTi se startovním číslem 133 oblíbený herec Lukáš Langmajer, jehož bude navigovat ve Slušovicích dobře známý Otakar Brousek. „Pojedou na hondě pod hlavičkou GPD Mit Metal Racing Team. Lukáš určitě přiláká k trati soutěže a především do servisní zóny řady svých fanoušků. Diváci ho dobře poznají z filmů jako například Bobule nebo v současné době z úspěšného filmu Babovřesky, kde stvárnil roli faráře s lechtivým jménem Šoustal,“ upřesnil Minařík.

Vedle Langmajera s Brouskem bude ve Slušovicích i populární bavič a moderátor Dalibor Gondík. Tentokrát neusedne za volant soutěžního vozu, ale provede diváky svým odborným komentářem diváckou zónou na rychlostní zkoušce Kopná u autobusové točny nad Podkopnou Lhotou. „Večerní vyhlášení výsledků a rozdílení cen v oblíbeném slušovickém sudu neboli Derby clubu u dostihové dráhy proběhne rovněž pod moderátorským vedením tria Gondík, Brousek a Langmajer. Fandové se mají opravdu na co těšit,“ uzavřel Josef Minařík, ředitel Rallysprintu Kopná.

Vytisknout

Diskuze: Seznam přihlášených posádek na Kopnou se zastavil na čísle 135!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally vrchovina

Pohár Pirelli na Rally Lužické Hory

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud