Petr Zedník: Na rally si připadám jako táta

Roman Ordelt, 5. července 2013, 11:30 Google+

Do dvaatřicátého ročníku Valašské rally se přihlásilo celkem 65 posádek. Se startovním číslem 1 sjede ze startovní rampy Vladimír Barvík na voze Mitsubishi Lancer EVO IX, který patří k favoritům na medailové pořadí v absolutní klasifikaci. V rámci Poháru České republiky v rally pojede se startovním číslem 21 Petr Zedník na voze Ford Fiesta Kit Car. Regionální jezdci Zlínského kraje zastupovali startovní pole na úterní tiskové konferenci ve Zlíně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

AutoMotoKlub Rallye Sport – Vsetín vypsal Pohár pořadatele, kde se objeví v rámci volného podniku pro soudobé automobily rovněž vozy specifikace WRC. Zde hledejme největší favority jednodenní soutěže, na vozech WRC se představí Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), Martin Vlček (Škoda Fabia WRC) a Silvestr Mikulaštík (Škoda Octavia WRC). Seznamu přihlášených posádek vévodí Vladimír Barvík ze Zlína. „Jedničku jsem nikdy neměl. Na Valašské rally se nám většinou dařilo. Bohužel soutěž vypadla z Mezinárodního mistrovství České republiky nezaslouženě, ale jsem rád, že se jí letos zúčastníme. Začátek sezony nám nevyšel, moc se nám nedařilo. Poslední rally v Hustopečích začala parádně, i když pro nás rychle skončila. Letos bychom zřejmě měli šanci bojovat ve své třídě v rámci velkého mistráku o třetí místo. Vzhledem k tomu, co se děje kolem pneumatik, pojedeme místo bohemky raději valašku a poté sprint v Kostelci nad Orlicí,“ pověděl Vladimír Barvík. Po jeho boku se objeví na místě spolujezdce premiérově Roman Dřímal. „Roman dělá v našem týmu kuchaře a tentokrát zaskočí za mého stabilního kolegu, který měl na začátek července naplánovanou dovolenou. Naším cílem je hlavně dojet ve zdraví až do cíle. Jestli to bude na prvním nebo desátém místě, je vedlejší,“ řekl Vladimír Barvík novinářům.

Zkušený kroměřížský jezdec Petr Zedník figuruje po čtyřech odjetých podnicích Poháru České republiky v rally na druhém místě s jednobodovým odstupem na lídra Jiřího Kašpara. „Řada lidí kolem rally se mě ptá, proč jsem šel závodit do poháru. V první řadě jsou to finance, neboť se můžeme zúčastnit více závodů a máme tady absolutní hodnocení dvoukolek. Spousta soutěží se jede na Moravě, což je pro nás srdeční záležitost,“ pověděl Petr Zedník, který téměř před čtvrtstoletím vyhrál na voze Lancia Delta Integrale poslední ročník Rallye Valašská zima. „Slyším často názory, že je to pohár pro amatéry, nicméně určitě je přínosem účast nějakého matadora a zkušeného jezdce. Kluci se mně chodí hodně ptát, jaké mají zvolit pneumatiky, jak projíždět některé úseky. Často si připadám skoro jako jejich táta,“ uzavřel velezkušený Petr Zedník.

Vytisknout

Diskuze: Petr Zedník: Na rally si připadám jako táta

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Valaška si udržela svou náročnost a složitost

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud