Rally Bohemia, to jsou i legendy

Petr Eliáš, 5. července 2013, 13:03 Google+

V programu 40. Rally Bohemia najdeme i vloženou jízdu legendárních rally vozů nedávné historie s názvem Rally Bohemia Legend.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V Mladé Boleslavi 12. července zazní tóny sportovních motorů soudobých automobilů při 40. Rally Bohemia. Jak již se stalo tradicí, součástí programu této slavné rally bude jízda historických rally automobilů nedávné minulosti s názvem Rally Bohemia Legend. Více než 40 posádek se soutěžními vozy, které jsme mohli vídat na tratích rychlostních zkoušek před desítkami let, se vydají na tratě první etapy Rally Bohemia v pátek 12. července a v sobotu 13. července.

Legendární rally vozy vyrážejí na rychlostní zkoušky 40. Rally Bohemia za startovním polem FIA Evropského poháru a MMČR v rally. Pauza mezi posledním soudobým vozem a prvním vozem Rally Bohemia Legend bude 15 minut a časový harmonogram pro historické vozy na internetových stránkách www.rallybohemia.cz je třeba brát jen jako orientační. Historické vozy se objeví celkem na třinácti rychlostních zkouškách a jejich show vyvrcholí na RZ Parallel Autodrom Show v Sosnové u České Lípy, kde se legendární rally vozy s fanoušky rozloučí opět jízdou za hlavním polem 40. Rally Bohemia.

V poli Rally Bohemia Legend najdeme například pět vozů skupiny B včetně Audi Sport Quattro, či Lady VFTS. Za volantem dalšího „béčka“, konkrétně Škody 130 LR, se objeví dlouholetý jezdec týmu Škoda Motorsport Vladimír Berger. V seznamu přihlášených je dále například několik vozů Opel Ascona 400, Lancia Delta Integrale či Porsche 911. Nechybí samozřejmě plejáda Škodovek, BMW M3, ale třeba i Wartburg či Trabant. Na legendy se zkrátka vyplatí počkat.

Další informace o 40. Rally Bohemia najdete na stránkách www.rallybohemia.cz. Sledujte také oficiální Facebook profil na www.facebook.com/rallybohemia.

Vytisknout

Diskuze: Rally Bohemia, to jsou i legendy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Seznam přihlášených na Rally Bohemia

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud