Jaromír Tomaštík: Valaška má pro mě nový rozměr

Roman Ordelt, 5. července 2013, 15:11 Google+

Jedním z favoritů na celkové vítězství na XXXII. Valašská rally 2013 je bezesporu Jaromír Tomaštík, vedle kterého usedne netradičně zkušený Jaroslav Novák. Důvody této změny vysvětlil zkušený vsetínský pilot.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally kopná

rally kopná | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Vzhledem k tomu, že Jarda Vrečka je po nehodě na Kopné ještě práce neschopen, musel jsem oslovit Jardu Nováka, aby usedl vedle mě. Valaška pro mě získala nový rozměr, neboť musím zjistit, jak na tom po té velké ráně jsem,“ uvedl Jaromír Tomaštík na předstartovní tiskové konferenci.

Spolujezdce Jaroslava Nováka vídáme v letošní sezoně v rámci mezinárodního šampionátu vedle Tomáše Růžičky, respektive na rallysprintech po boku Miroslava Jakeše. „Na Valašské rally jsem startoval s hodně jezdci, nedokážu je nyní ani všechny vyjmenovat. Letos bude hodně náročný úsek Helfštýn. Každopádně doufám, že se tam dostaneme. S Jaromírem startuji podruhé, premiéru jsme měli vloni v Krkonoších, kde jsme v kategorii WRC zvítězili, takže je na co navazovat. Další spolupráci však kvůli mému časovému vytížení zatím dohodnutou nemáme,“ přiblížil situaci zkušený co-pilot.

Jaromír Tomaštík se nezúčastnil posledních ročníků Valašské rally. „Na valašce jsem v minulých letech nestartoval, protože jsem se účastnil rallysprintového šampionátu a velký mistrák bych nestíhal. Jelikož je letos valaška mimo velký i malý mistrák, rozhodli jsme se zde svým startem podpořit Valašskou rally. Jsme tady v podstatě domácí a považujeme se za patrioty,“ vysvětlil Tomaštík důvod své předchozí absence.

 

Po nehodě na Kopné je Tomaštíkovo Subaru v dílnách Prodrive a team čeká na kalkulaci ceny za opravu, aby se rozhodl, co bude s autem dál. „Zatím to vypadá, že se bude opravovat, čekáme na kalkulaci ceny. Nicméně na českých tratích se letos určitě neobjeví,“ pověděl Tomaštík, který je současně majitelem teamu JT Říha Group Rally Team, který vozidlo vlastní. „Auto, se kterým tady startujeme, je vypůjčené z Maďarska.“ Na start Valašské rally se postaví vedle vozu Subaru Impreza za volantem s Jaromírem Tomaštíkem další dva speciály specifikace WRC. Škodu Octavia WRC bude pilotovat Silvestr Mikulaštík a premiéru za volantem WRC si odbude Martin Vlček ve fabii.

Vytisknout

Diskuze: Jaromír Tomaštík: Valaška má pro mě nový rozměr

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sébastien Loeb nepojede žádnou další soutěž navíc

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud