Peugeot 208 R2 s Černým je připravený na Rally Bohemia

Radka Matthey, 10. července 2013, 14:29 Google+

Rally Bohemia je jedna z nejtěžších rallye v českém šampionátu. Jan Černý s Pavlem Kohoutem by zde rádi s vozem Peugeot 208 R2 uspěli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot

Peugeot | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Trať dlouhá skoro sedm set kilometrů čeká na posádku týmu Peugeot Černý Racing při 40. Rally Bohemia. Jejich Peugeot 208 R2 zde odstartuje se startovním číslem 2 a stejná, tedy druhá pozice posádce Černý – Kohout aktuálně náleží v hodnocení kategorie 2 WD i v hodnocení Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. „Rally Bohemia má asi nejtechničtější tratě v českém mistrovství a nejvíce se tak podobá zahraničním světovým či evropským asfaltovým rallye. Charakter trati je hodně kopcovitý a je zde množství zatáček. To je dobré pro náš Peugeot, kterému díky skvělému podvozku více vyhovují právě technicky náročné tratě,“ říká o Rally Bohemia Jan Černý.

Týmový Peugeot 208 R2 prošel po předchozí Rally Hustopeče celkovou údržbou a funkčnost vozu si posádka ověřila při krátkém testu nedaleko Příbrami. „Neměnili jsme nijak nastavení, které se nám při předchozích soutěžích osvědčilo. Zasáhneme do něj až podle aktuální situace a hlavně podle počasí,“ vysvětluje nastavení vozu Jan Černý a dodává: „Naším cílem na Rally Bohemia je bojovat o pozici mezi nejrychlejšími dvoukolkami. Bude zde hodně silná konkurence a to je pro nás motivující. Soupeři z domácího mistrovství jsou hodně silní a teď přibydou i rychlí cizinci s dvoukolkami. Na to se těším.“

40. Rally Bohemia odstartuje v pátek 12. července v 18:00 a Peugeot 208 R2 posádky Jan Černý / Pavel Kohout zamíří hned poté na městskou rychlostní zkoušku v Mladé Boleslavi. „Městskou rychlostní zkoušku beru jako každou jinou. V rozpisu je nutné mít poznamenaná místa, kde je možné udělat defekt například o obrubník, ale to stejné platí i pro jiné rychlostní zkoušky. Pro městské divácké RZ je charakteristické, že je tady množství diváků a to se mi líbí. Rallye je krásný a populární sport a měl by se lidem ukazovat a představovat. Těším se i do Sosnové, kterou mám v paměti hlavně ze Setkání mistrů s vozem WRC. Tato rychlostní zkouška je jako poděkování divákům a věřím, že je dokážeme pobavit i na jiných měřených úsecích. Prosím ale všechny o dodržování bezpečnostních pravidel,“ uzavírá Jan Černý.

Peugeot Černý Racing zve k návštěvě Rally Bohemia, kde odstartuje s vozem Peugeot 208 R2 s číslem 2 na dveřích.

 

Vytisknout

Diskuze: Peugeot 208 R2 s Černým je připravený na Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loprais Team

Třetí etapa očistec

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud