Pech s Uhlem vítězně na Rallye Hustopeče

Tomáš Urban, 25. června 2014, 21:11 Google+

Vedoucí posádka Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye Václav Pech jun. – Petr Uhel udělala další podstatný krok v obhajobě mistrovského titulu z loňského roku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jihomoravská rallye Hustopeče tentokrát divákům i závodníkům ukázala přívětivou tvář a po oba závodní dny vládlo příjemné letní počasí. Divácká návštěva čtvrté soutěže domácího mistrovství byla velmi slušná, k čemuž jistě přispěly i atraktivní úseky na šotolině, které se na žádné jiné soutěži v ČR v takové míře nevyskytují. „Rallye Hustopeče je charakterem velmi odlišná od všech ostatních závodů. Úzké asfaltové cesty, po kterých vedou rychlostní zkoušky, jsou pokryté prachem z vinohradů a často se zde střídají i šotolinové úseky. To způsobuje menší přilnavost vozu a tím pádem se zde jezdí většími smyky než kdekoliv jinde. To se muselo líbit všem divákům, kdy to rychle bez dlouhých smyků  na šotolině ani nejde,“ říká k záludnostem Rallye Hustopeče Václav Pech jun.,



MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo týmu EuroOil – invelt se od první rychlostní zkoušky usadilo na čele výsledkové listiny a až do cíle soutěže vedení neopustilo. „Nebylo to rozhodně tak jednoduché zde vyhrát, jak to na první pohled vypadá. K chybě je vždy velmi blízko a zrádných míst bylo na trati celé soutěže množství. V závěru jsme si díky slušnému náskoku na naše nejbližší soupeře mohli dovolit jet více takticky a kontrolovat pozici. Teď celý team čekají náročné dva týdny před mladoboleslavskou Rallye Bohemia, ve kterých se musí stačit kompletní repase a příprava Miníka,“ naznačuje plány na nejbližší období Václav Pech jun.

Posádka Václav jun. – Petr Uhel z EuroOil – invelt teamu zvítězila v Rallye Hustopeče s náskokem 26,6 vteřiny na Miroslava Jakeše s novým vozem Citroën DS3 R5 a před třetím  Martinem Vlčkem se Škodou Fabia S2000.

 
Vytisknout

Diskuze: Pech s Uhlem vítězně na Rallye Hustopeče

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

horák, michal

Pohárové Hustopeče ovládl Michal Horák

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud