Rallye Český Krumlov se vrací do tradičního termínu

Pavel Kacerovský, 13. února 2015, 16:56 Google+

Intenzivní příprava na 43. ročník populární rally Český Krumlov

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Kolotoč domácího šampionátu v automobilových soutěžích se roztočí až v závěru dubna klatovskou Rallye Šumava, organizátoři druhého podniku kalendáře Mistrovství České republiky v rally však už několik týdnů intenzivně připravují svůj podnik. Rallye Český Krumlov, která se pojede na jihu Čech ve dnech 22. a 23. května už potřiačtyřicáté, bude v sezoně 2015 jako jediný tuzemský závod zařazena do kalendáře FIA European Rally Trophy s koeficientem 3.

Zatímco pořadatelé ostatních českých podniků od evropského statutu postupně upustili, zástupci ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a týmu ČK motorsport se rozhodli svou soutěž do tohoto často kritizovaného kalendáře znovu přihlásit.

„Sice víme, že startovní listinu budeme muset rozdělit na dvě části a přibude nám tím několik organizačních starostí, s ohledem na turistickou atraktivitu jihočeského regionu a mezinárodní význam historického centra města jsme se rozhodli soutěži ponechat mezinárodní význam. Vždyť Evropská trofej je v současné době třetím nejvyšším šampionátem na světě. Věřím, že se nám díky tomu povede do Českého Krumlova přilákat nejenom domácí posádky,“ říká ředitel rallye Luboš Šalát.

Krok organizátorů kvituje rovněž českokrumlovský starosta Dalibor Carda: „Jsem rád, že se o našem městě mluví nejen v souvislosti s kulturou a turismem, ale že zaznívá jeho jméno i na mezinárodním poli automobilových kolbišť. Tradice zůstávají a já osobně se těším na již čtyřicátý třetí ročník tohoto motoristického svátku,“ dodává představitel města zařazeného v seznamu památek UNESCO.

Startovní pole, které bývá na jihu Čech každoročně početně obsazeno, vyrazí na trať zasazenou do rozkvetlé jihočeské krajiny v několika skupinách. Přestože „evropské“ a „domácí“ posádky budou hodnoceny samostatně, na cílové rampě pořadatelé ocení pohárem bez ohledu na oficiální výsledky nejrychlejšího jezdce Rallye Český Krumlov. Diváci se ale můžou těšit i na republikové mistrovství historiků, atraktivní Rallye Legendy Show, již čtvrtý ročník klání vozidel s pohonem budoucnosti New Energies Rallye Český Krumlov a také oblíbené závody RC modelů.

Letošní 43. ročník bude vycházet z koncepce už několikrát osvědčené v minulých letech. Na soutěžící tak čeká 14 rychlostních zkoušek na sedmi úsecích o celkové délce kolem 170 kilometrů. Měřené testy budou tradiční a většinou dojde pouze k několika drobným změnám. Nejvýraznější novinkou bude prodloužení vyhlášené RZ Malonty o jezdecky atraktivní úsek. Veškeré zázemí soutěži opět poskytne Výstaviště České Budějovice, o spektakulární vyvrcholení dvoudenního zápolení se postarají sobotní testy vedoucí po lipenských sjezdovkách, kde v současné době leží přes půl metru sněhu, a slavnostní vyhlášení vítězů proběhne jako obvykle na cílové rampě v Českém Krumlově.

 

Kompletní informace k 43. Rallye Český Krumlov 2015 se budou průběžně objevovat na oficiálních internetových stránkách www.rallyekrumlov.cz a www.ckmotorsport.cz.

Vytisknout

Diskuze: Rallye Český Krumlov se vrací do tradičního termínu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Atkinson, Chris - Prevot, Stephane

Rally Mexiko: Startovní listina s 15 WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud