New Energies Rallye Český Krumlov

Pavel Kacerovský, 10. března 2015, 17:22 Google+

Ojedinělý závod vozidel s alternativními pohony

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Spojit motoristický sport s představením technických novinek v oblasti vývoje alternativních pohonů automobilů odborné i laické veřejnost. Takový cíl má již čtvrtý ročník v České republice zcela ojedinělého podniku. New Energies Rallye Český Krumlov se uskuteční paralelně s květnovou soutěží FIA European Rally Trophy na jihu Čech. Organizátoři z týmu ČK motorsport se nechali inspirovat v Monte Carlu, kde se tento druh závodů koná patnáct let.

Krumlovská soutěž ekologických vozidel, která má ambice přiblížit pokrok, jakého dosáhly technologie alternativního pohonu vozidel, odstartuje v pátek 22. května dopoledne hvězdicovou jízdou z Tábora, Třeboně a rakouského Freistadtu. Ze třech míst posádky zamíří do Českého Krumlova a poté je čeká první etapa dle pravidel setinové rallye s cílem na českobudějovickém Výstavišti. 

V sobotu následuje více než sto kilometrů dlouhá druhá etapa jízdy pravidelnosti jak v běžném provozu s vloženými testy přesnosti, takzvanými ertetami, tak i úseky na trati rychlostní zkoušky „velké“ rallye. Pojede se po trase České Budějovice - Kaplice - Lipno nad Vltavou a cíl se slavnostním vyhlášením konečných výsledků bude opět na rampě v českokrumlovské Jelení zahradě.

Výhodou New Energies Rallye Český Krumlov je skutečnost, že se závodu může zúčastnit každý držitel řidičského průkazu, který vlastní elektromobil, auto s hybridním pohonem nebo vozidlo poháněné CNG, LPG, etanolem, metanolem či vodíkem. To vše na trase připravené pořadateli Rallye Český Krumlov včetně jízdy podle šipkového itineráře a zapisování časů do jízdního výkazu. Hlavním partnerem soutěže je společnost Porsche Česká republika, importér vozů Volkswagen, Audi a SEAT, která již přislíbila účast dvou desítek vozů SEAT Leon TGi s pohonem na CNG. Očekáváno je rovněž několik elektromobilů a dalších zajímavých strojů ze zahraničí. Uzávěrka přihlášek vyznavačů pohonů budoucnosti je stanovena na 30. dubna.

Veškeré informace k 4. New Energies Rallye Český Krumlov 2015 včetně zvláštních ustanovení a elektronické přihlášky jsou na oficiálních internetových stránkách www.rallye-newenergies.cz. Průběžně se budou aktuální novinky objevovat i na nově vzniklém facebookovém profilu soutěže www.facebook.com/NewEnergiesRallye.

Pavel KACEROVSKÝ

ČK motorsport

www.ckmotorsport.cz

Vytisknout

Diskuze: New Energies Rallye Český Krumlov

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Motorsport

Dvojitý hattrick Ogiera znamená posun v tabulkách před Sainze

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud