Pechovi sázka na déšť nevyšla

Romana Hájková, 23. června 2015, 21:15 Google+

Třetí soutěž domácího mistrovství České republiky v automobilových soutěžích Rallye Hustopeče opět přinesla nesmírně atraktivní souboj o vedení v mistrovství republiky, kde byli jedněmi z favoritů Václav Pech jun. s Petrem Uhlem a vozem MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo. Soutěž se pro posádku EuroOil – invelt teamu z počátku vyvíjela velmi slibně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pech, Václav - Uhel, Petr

Pech, Václav - Uhel, Petr | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Přesně jak jsme předpovídali, tak rychlostní zkoušky letošní Rallye Hustopeče velmi klouzaly a na to jsme našli optimální nastavení podvozku. Podařilo se nám s Petrem v pátek večer vyhrát tři ze čtyř rychlostek a byli jsme ve vedení o více jak půl minuty před Pavlem Valouškem a na továrního Kopeckého měli k dobru dokonce 42 vteřin, které ale nabral hlavně díky defektu pneumatiky,“ popisuje úvodní etapu Rallye Hustopeče Václav Pech jun.

Druhá etapa začínala v sobotu dopoledne nezvykle pozdě a dle informací o počasí se nad oblast soutěže od západu blížily intenzivní srážky, které dokáží zaprášené tratě v okolí jihomoravských Hustopečí proměnit v kluzké peklo. „Při každé soutěži spolupracujeme s osvědčeným meteorologem, který nám dává informace, jestli zaprší a předpovídá i kdy. Podle toho a podle informací z trati pak volím pneumatiky. Tentokrát jsem dostal informaci, že déšť určitě přijde a bude mokro. Auto jsme přestavěli na mokrý podvozek a obuli i ty nejměkčí pneumatiky do deště. Když jsme přijeli na rychlostní zkoušky, bylo tam naprosté sucho. Déšť se stočil o něco více k severu a už na první rychlostní zkoušce jsme dost ztratili. Pohroma přišla na druhé rychlostce, která měřila 17 km. Pneumatiky jsem rychle přehřál a bylo těžké udržet se na trati, ještě horší však bylo, že se sjely na úplné plátno a každým okamžikem hrozilo jejich úplné prodření a ztráta tlaku. Byla to jízda jako na ledě. Jednu krizovku při brzdách jsem vyřešil výletem mimo trať do pole, kde jsme nějakému zemědělci nechtěně vyorali pár brambor. Před třetí rychlostní zkouškou jsme vůbec nevěděli, jestli dojedeme do cíle. Na předek jsme s Petrem dali dvě rezervy a na zadek vybrali dvě kola, které měly alespoň ještě ocelové dráty. Byl jsem si téměř jistý, že ani nedojedeme, ale zkusili jsme to opatrnější jízdou. Během zkoušky jedno kolo ušlo a do cíle jsme dojížděli na defektu. Na těchto třech rychlostních zkouškách jsme ztratili  více jak minutu. V zápalu boje jsem za špatnou volbu pneumatik samozřejmě obvinil všechny kolem, i když sázku na déšť jsem rozhodl sám. Teď  mám co „žehlit“,“ vysvětluje s odstupem důvod obrovské časové ztráty na úvodních třech RZ druhé etapy Václav Pech jun.

Vytisknout

Diskuze: Pechovi sázka na déšť nevyšla

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Paddon, Hayden - Kennard, John

Paddon se v Polsku dočká dalších vylepšení

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud