Kdo se přihlásil na 42. Rally Bohemia?

Aleš Holakovský, 30. června 2015, 17:25 Google+

Tovární tým ŠKODA Motorsport nasadí do letošní Rally Bohemia dva vozy s posádkami Jan Kopecký – Pavel Dresler a Esapekka Lappi – Janne Ferm. V seznamu přihlášených posádek nalezneme celkem 17 vozů špičkových specifikací R5, S2000 a WRC. V rámci Mistrovství České republiky a Regional Rally Cupu se do soutěže přihlásilo 123 posádek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan - Dresler, Pavel

Kopecký, Jan - Dresler, Pavel | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

42. ročník Rally Bohemia má po uzávěrce přihlášek. Jaké zajímavé posádky uvidíme v rámci startovního pole Mistrovství České republiky v rally? V okolí Mladé Boleslavi budou moci diváci vidět hned dva vozy továrního týmu ŠKODA Motorsport, který nasadí do boje úspěšné nové vozy Škoda Fabia R5. „Jsme rádi, že tým ŠKODA Motorsport obsadí i letos Rally Bohemia v rozšířené sestavě. Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem zde v případě úspěchu budou moci již velmi výrazně nakročit k zisku domácího titulu. Úřadující mistři Evropy Esapekka Lappi s Janne Fermem zase budou pro diváky velkým zpestřením soutěže,“ říká Petr Pavlát, ředitel letošní Rally Bohemia. Jak si jistě řada fanoušků vzpomíná, Esapekku Lappiho jsme měli možnost vidět na Rally Bohemia poprvé již v loňském roce, ovšem to plnil pouze roli předjezdce s testovacím prototypem. V rámci závodního pole půjde o jeho první start na „Bohemce“.

Nejvážnějšími soupeři Jana Kopeckého a Pavla Dreslera v boji o letošní titul mistra České republiky jsou loňští mistři Václav Pech s Petrem Uhlem na voze Mini John Cooper Works S2000 1.6T. Těm loni Rally Bohemia ukázala odvrácenou tvář, když na RZ Šumburk museli odstoupit kvůli ulomenému kolu, a letos si zde jistě budou chtít napravit reputaci. To budou mít společné s loňskými vicemistry Miroslavem Jakešem a Jaroslavem Novákem, kterým loni vystavila stop pro změnu havárie na rychlostní zkoušce Sychrov. Své dosavadní medailové pozice v letošním průběžném hodnocení MČR budou na Rally Bohemia bránit Pavel Valoušek se Škodou Fabia S2000 a Roman Odložilík s Fordem Fiesta R5. Pátý muž dosavadního pořadí šampionátu Martin Vlček se premiérově představí s vozem Subaru Impreza WRC.

Na Rally Bohemia budeme moci vidět letos zatím nejvyšší počet vozů ve vrcholných specifikacích R5, S2000 a WRC, kterých bude celkem 17, a to ve složení: 5x R5, 5x S2000 a 7x WRC. Po šesti letech budeme moci na trati českých rychlostních zkoušek vidět stále oblíbeného libereckého jezdce Štěpána Vojtěcha s jeho dvorním spolujezdcem Michalem Ernstem, kteří představí Peugeot 206 WRC. Právě s tímto vozem sklízeli své největší úspěchy v letech 2003-2006, které jsou stále v živé paměti rallyových fanoušků. Na Rally Bohemia se uskuteční též další návrat na české tratě, a to sice dříve úspěšného a rozšířeného vozu Toyota Corolla WRC, který představí Jiří Jírovec. Se Škodou Fabia WRC budeme moci poprvé od Rallye Šumava vidět populární posádku přihlášenou pod pseudonymy ŽITO –X- - VEZÍR VELKÝ, pod kterými se ukrývají jména Daniel Landa s Petrem Novákem. Chybět nebude ani průběžně vedoucí jezdec třídy 13, kam speciály WRC spadají, místní železnobrodský pilot Věroslav Cvrček jun. s vozem Škoda Octavia WRC.

Ve třídě 3 produkčních vozů lze opět očekávat souboj dravého mládí v podání pilotů Václava Kopáčka a Jaroslava Szeji proti zkušenostem v podobě úřadujícího šampiona třídy 3 Jana Votavy a vždy atraktivně jedoucího Josefa Semeráda. Pozadu rozhodně nebudou chtít zůstat ani rychlí valašští piloti Martin Březík a Jaroslav Pešl. Ani ve skupině vozů s jednou poháněnou nápravou 2WD nebude chybět nikdo z průběžné elitní pětky s rychlými vozy specifikace R3. Zde jsou zatím karty rozdány v pořadí Václav Dunovský, Ondřej Bisaha, Patrik Rujbr, Jan Lunga a Egon Smékal. Zpestřením bude i start vozů Porsche 997 GT3, které představí Radoslav Nešpor a Karel Macek.

Letošní Rally Bohemia se jede i jako finálový závod Regional Rally Cupu. V něm pořadatelé evidují 28 přihlášek z Čech, Polska a zejména Německa, odkud se chystá kromě jiných i devítičlenná smečka závodních vozů Trabant upravených podle německých národních předpisů. Ta slibuje divácky vděčnou a v Čechách rozhodně nezvyklou podívanou.

Kompletní seznam přihlášených najdete na oficiálních stránkách soutěže
www.rallybohemia.cz

Souběžně se 42. Rally Bohemia se bude konat i Rally Bohemia Historic a Rally Bohemia Legend. O těch Vás budeme podrobně informovat v dalších tiskových informacích.

Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia je automobilka ŠKODA AUTO.

Facebook: www.facebook.com/rallybohemia 
Twitter: twitter.com/RallyBohemia 
Youtube: www.youtube.com/user/RallyBohemia 
Instagram: instagram.com/rallybohemia 

Bc. Aleš Holakovský, tiskový mluvčí
42. RALLY BOHEMIA
e-mail: press@rallybohemia.cz 
web: www.rallybohemia.cz 

 

Vytisknout

Diskuze: Kdo se přihlásil na 42. Rally Bohemia?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Lubenik (SK)

Štvorka a sedmička v Lubeníku pre KL Racing Rally Team

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud