Dominik Brož vyráží pokořit Rally Deutschland

Miroslav Vebr, 3. srpna 2015, 19:46 Google+

Veliká výzva a zároveň naplněný sen každého soutěžního jezdce je účast na závodě zařazeného do nejvyšší priority, tedy Mistrovství světa. Právě před tímto krokem stojí devatenáctiletý Dominik Brož, jenž se vydá v druhé polovině srpna zdolat Rally Deutschland 2015.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Dominik Brož vstoupil do rally v loňském roce a v premiérové sezoně absolvoval čtyři soutěže. Tři závody v Česku a jeden v Maďarsku úspěšně dokončil. Pro letošní sezonu si tým stanovil vyšší cíle a zkušenosti tak sbírá Dominik spolu s Tomášem Prokorátem na místě spolujezdce ve velkém domácím mistráku. V roce 2015 má jezdec z Turnova výbornou bilanci, kdy všechny čtyři starty úspěšně dokončil, navíc v Klatovech a Mladé Boleslavi dojel na bedně ve třídě. Obzvláště Rally Bohemia se klukům vydařila a posádka Brož – Prokorát dokončila tuto soutěž na 25. místě v MČR, 6. místě v 2WD a 2. místě ve třídě 6. „Po společném vyhodnocení dosavadního průběhu sezony MČR v automobilových soutěžích a úspěšném zakončení Rallye Bohemia 2015 jsme se společně v našem týmu a s našimi partnery rozhodli pro výzvu a cestu na zkušenou k našim sousedům, a to rovnou mezi ty nejlepší a nejprestižnější, tedy aktéry cirkusu se jménem Mistrovství světa v automobilových soutěžích, na Deutschland rallye 2015. Tuto troufalost a rozhodnutí podpořila jasná a racionální fakta - poměr investic do projektu a možnost absolvovat letošních 374 km rychlostních zkoušek, rovněž i výzva v podobě sbírání soutěžáckých zkušeností v neznámém prostředí a zájem a prezentace našich partnerů v dané oblasti a jejich podpora našeho týmu. To jsou hlavní faktory mluvící pro účast na tak náročném a prestižním sportovním klání. Projekt Deutschland 2015 a jeho výsledek by měl být nápovědou o dalších krocích posádky Dominik Brož a Tomáš Prokorát, která se s ohledem na Dominikův věk (19 let) pohybuje na domácích tratích ve třídě Junior teprve od loňského roku. V součtu všech dosavadních absolvovaných soutěží se bude při Rallye Deutschland 2015 jednat o desátý společný start této posádky a není bez zajímavosti fakt, že v případě Dominika se jedná o nejmladšího jezdce z ČR, který se zúčastní prestižní soutěže seriálu Mistrovství světa. Jsme přesvědčeni, že absolvování této náročné soutěže přispěje k dalšímu kvalitativnímu růstu naší posádky a přinese nové poznatky ovlivňující budoucnost našeho týmu,“ uvedl k účasti v německé soutěži manažer a šéf Rally teamu TMS Turnov Václav Donát. Posádka Dominik Brož – Tomáš Prokorát startuje s osvědčeným vozem Ford Fiesta R2 ve třídě RC4 se startovním číslem 129.

"Na Rally Deutschland se s Tomášem velmi těšíme. Pro nás oba to bude velká zkušenost a před světovou soutěží máme pochopitelně respekt. Věřím, že si na konci soutěže připíšeme další skalp v podobě dokončeného závodu, i když Rally Deutschland bude pro nás velmi těžká. Předem děkujeme všem přátelům a fanouškům doma i kolem trati v Německu za podporu a povzbuzování,“ řekl Dominik Brož. Rally Deutschland se jede v termínu 21. - 23. 8. 2015 a v itineráři mají posádky jedenadvacet rychlostních zkoušek s 374,43 ostrými kilometry.

 

Vytisknout

Diskuze: Dominik Brož vyráží pokořit Rally Deutschland

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Barumku otevře opět kvalifikační zkouška

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud