Jan Černý vyráží v barvách MOGULu na Barumku

Petr Eliáš, 26. srpna 2015, 21:23 Google+

Posádku týmu MOGUL Racing Jan Černý – Petr Černohorský se Škodou Fabia S2000 čeká start na Barum Czech Rally Zlín.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jan Černý s Petrem Černohorským již netrpělivě očekávají start nejvýznamnější automobilové rally na území České republiky, kterou je Barum Czech Rally Zlín, soutěž zařazená do evropského šampionátu ERC a také do Mistrovství České republiky v rally, kde je její mimořádná náročnost ohodnocena koeficientem 1,5, jímž se násobí bodový zisk, který zde posádky získají. MOGUL Racing team bude tradičně využívat techniku Škoda Fabia S2000, již připravuje domácí tým Kresta Racing. Právě spojení MOGUL a Roman Kresta patří k Barum Rally stejně neodmyslitelně, jako názvy rychlostních zkoušek Pindula, či Troják. Právě na těchto těžkých úsecích se často láme chleba a v tomto roce se s nimi musí popasovat posádka Jan Černý – Petr Černohorský, která absolvuje svou první sezonu v barvách MOGUL.

Pro Jana Černého to není první zkušenost s „Barumkou“. Mladý jezdec z Příbrami dobře ví, co jej v lesích kolem Zlína čeká a jak zrádné mohou být rychlé úseky na pastvinách a pasekách na Valašsku. Letošní ročník je ale pro Jana Černého rozhodně mimořádný, protože poprvé startuje na této významné soutěži s vozem nejvyšší specifikace S2000. S týmovou Škodou Fabia S2000 proběhl před soutěží test na Valašsku a Jan Černý si vyzkoušel nastavení podvozku na zdejší náročné a místy hodně uskákané tratě, kde ke slovu přišly i bohaté zkušenosti majitele týmu a bývalého výborného závodníka Romana Kresty. Posádka Jan Černý – Petr Černohorský odstartuje do Barum Czech Rally se Škodou Fabia S2000 týmu MOGUL Racing se startovním číslem 17 na dveřích a bude před sebou mít 15 rychlostních zkoušek ve dvou etapách. Přejme posádce hodně štěstí na náročných tratích dlouhé soutěže a vozu Škoda Fabia S2000, v jehož „srdci“ proudí olej MOGUL, spolehlivé dokončení soutěže bez technických obtíží.

Jan Černý, jezdec týmu MOGUL Racing: „Start na Barumce v týmu MOGUL Racing se Škodou Fabia S2000 považuji za vrchol v této sezóně a vlastně i ve své dosavadní kariéře. Bude zde velká konkurence mezi domácími i zahraničními jezdci a jsem si jistý, že hned od začátku se pojede hodně rychle. Důležité bude neudělat chybu na úvodní rychlostní zkoušce ve městě, kde jsou obrubníky hodně blízko. Dá se na ní ztratit celá soutěž, ale nesmí se zde ani příliš taktizovat, protože se tady dá lehce nabrat velká časová ztráta, která se pak těžko dohání. Těším se na úžasnou atmosféru, která zde každý rok je. To se musí zažít. S Petrem se budeme snažit připravit si co nejlepší rozpis na rychlostní zkoušky a poznamenat si všechna zrádná místa, kterých má Barumka nespočet. Čeká nás dlouhá a extrémně náročná rally, kde bude naším cílem soutěž hlavně dokončit bez technických problémů a chyb. Pokud se nám to všechno povede spojit a přidat i patřičnou rychlost, tak budu v cíli soutěže spokojený.

„Barumka je určitě těžká, ale zároveň i divácky atraktivní rally“, říká Luboš Krejčík ze společnosti Paramo, výrobce olejů MOGUL, které Kresta Racing používá ve svých vozech a dodává: „Pro nás je tato rally zajímavá i z dalšího pohledu, protože poprvé bude testován olej MOGUL i v nejnovější specifikaci ŠKODA FABIA R5 z dílen Romana Kresty, se kterou pojede Jaromír Tarabus. Těm, co chtějí pomoci, by neměl uniknout ani projekt „Jedu na dřeň“, který hledá zájemce pro zápis do registru dárců kostní dřeně. Značka MOGUL se přidala k tomuto projektu a věří, že se přidají i další fanoušci motorsportu v rámci Barum Czech Rally Zlín. Pro ty fanoušky, kteří rádi natáčejí videa z rally a chtěli by je prezentovat, jsme připravili aplikaci MOTOR REPORT, která je ke stažení na iOS a Android. Nejlepší videa odměníme pozvánkou na MOGUL DAY 2015, kde kromě jiných aktivit usednou i na místo spolujezdce Honzy Černého. Přeji všem jezdcům, aby své účinkování na Barumce zvládli co nejlépe a ve zdraví a divákům dobře hustý zážitek".

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý vyráží v barvách MOGULu na Barumku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Prešov (SVK)

KL Racing smeruje s Kukučkom na európske trate

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud