Ze startovní rampy Rally Jeseníky 2015 vyrazí 86 závodních posádek

Jan Dušek, 18. září 2015, 20:36 Google+

Na tradičním zářijovém sprintu v podhůří Jeseníků, který je předposledním bojištěm Rallysprint série v letošním roce, se v rámci devátého klání novodobé historie Rally Jeseníky představí celkem 86 soutěžních vozů z původního počtu 93 přihlášených posádek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Engová, Lucie / Rally Jeseníky (CZE)

Engová, Lucie / Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jako první vyrazí v sobotu 19. 9. vstříc 317,17 km dlouhé trati posádka se startovním číslem H1, které patří dvojici Jan Černý - Petr Černohorský. S vozem Ford Sierra RS Cosworth se na šternberském náměstí představí v 7:30 ráno. Se startovním číslem H2 se Černého bude snažit potrápit loňský vítěz jesenických historiků Petr Hustý s Václavem Tesařem nebo třeba Břetislav Enge.

Své loňské vítězství se po startu celkem 9 historických automobilů pokusí obhájit Jaromír Tomaštík na Subaru Impreza WRC. Loňský mistr České republiky v jednodenních soutěžích svou pozici bude mít však velmi obtížnou. Jeseníky budou totiž Jaromírův teprve první letošní start. Nejen z tohoto důvodu je za velké favority považován Roman Odložilík se svým tradičním spolujezdcem Martinem Turečkem. Největší poháry určené vítězům šternberské soutěže tato dvojice získala již několikrát a na svůj úspěch se určitě pokusí navázat i letos. Pomoci by jim k tomu měl vůz Ford Fiesta R5.

Na ten samý model, tentokrát zapůjčený od Jana Sýkory, vsadil i slovenský talent Tomáš Kukučka, který si chce v Jeseníkách tento vůz otestovat před příští sezónou. Za širší špičku je pak jistě považován i pravidelný účastník Karel Trněný s tradiční Fabií WRC, Martin Vlček, Polák Sebastian Frycz či Jan Dohnal. Ten se pokusí navázat na loňský neúspěch, kdy havaroval na RZ Dobřečov se svým novým nářadím v podobě Fordu Focus RS WRC.

Prim však v Rallysprint sérii hrají vozy s přední poháněnou nápravou. Mezi těmi je favoritů hned několik. Ve Šternberku známý Egon Smékal s Monikou Hybnerovou vyzve Ondřeje Bisahu na témže voze Citroën DS3 R3T či velice rychlého Patrika Rujbra. Rally Jeseníky je další zastávkou i XTG Opel ADAM Cupu. Celkem šest zejména začínajících posádek poměří síly se zkušeným Josefem Petákem s Alenou Benešovou.

 

Vytisknout

Diskuze: Ze startovní rampy Rally Jeseníky 2015 vyrazí 86 závodních posádek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier ještě vidí možnost svého dalšího zlepšování

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud