JP Motorsport hlásí spokojenost s Klatovy i s celou sezonou

Marek Havran, 15. října 2015, 07:57 Google+

Bedna ve své třídě a TOP 10 absolutně = spokojenost. Taková byla Rally Klatovy 2015 pro posádku JP Motorsport teamu Jaroslav Pešl – Roman Pešek. Oba borci, jedoucí tradičně s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, si po Klatovech pochvalovali samotný závod a vlastně i celou sezonu 2015.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Klatovy (CZE)

Rally Klatovy (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na posledním šestém podniku „velkého mistráku“ začali Pešl s Peškem šestým místem v první erzetě, ale jen s minimálním odstupem na vozy před sebou. Pak přišla velmi vyvedená série čtyř zkoušek, na kterých urvali Pešl s Peškem vždy třetí místo ve třídě a tím si položili základ právě k bronzové pozici ve třídě 3. V kombinaci s desátým místem absolutně tak Pešl vyrovnal navlas stejně svůj nejlepší výsledek sezony z Hustopeč. Po závodě tak byl spokojený. „Pro nás dobrý závod, určitě můžeme být spokojení a nemáme se zač stydět. Jeli jsme takovou tu naši jízdu bez zbytečného rizika, ale pro co nejlepší výsledek. Ze začátku nebylo lehké trefit se do optimálního tempa, ale postupně se to zlepšovalo. Třetím místem ve třídě se nám povedlo dojet tak, že jsme spokojeni,“ hlásil v cíli Rally Klatovy pilot posádky Jaroslav Pešl.

Jezdec a zároveň i šéf JP Motorsport teamu Jaroslav Pešl mohl tak s poklidem a s převažující spokojeností bilancovat také celou sezonu v MČR v rally, ve které dvakrát skončil na bedně ve třídě a zároveň v TOP 10 absolutně. „Byla to naše první sezona ve velkém mistráku a myslím, že jsme ji zvládli se ctí. Jsme spokojeni,“ ohlíží se za ročníkem 2015 Jaroslav Pešl. Tomu se především líbila velká konkurence v jeho třídě 3. „Z bývalých sprintů do velkého mistráku přešlo hodně jezdců, a tak v naší třídě byla opravdu silná konkurence zhruba dvaceti posádek. A to je myslím dobré pro všechny, že si mezi sebou pořádně zazávodíme,“ pochvaloval si Pešl kvalitní konkurenční prostředí.

Po premiérové účasti ve velkém mistráku pilot a šéf JP Motorsport teamu neopomněl nikoho, kdo se podílel na úspěšném tažení sezonou. „Je potřeba poděkovat mechanikům Petrovi, Pavlovi a Markovi, stejně tak mému spolujezdci Pešovi, že jsme všechno v sezoně zvládli. Díky patří také všem kolem týmu, kteří nám jakkoliv pomohli, když to bylo potřeba,“ konstatoval Jaroslav Pešl.

Přestože už je velký mistrák u konce, Pešla s Peškem ještě nějaké to závodění čeká. „Ještě bychom měli jet tady náš domácí vsetínský sprint, na který se samozřejmě těšíme, a také Mikulášskou rally. Jinak se už nikam jinam nechystáme, i tak toho bylo celkem dost,“ usmívá se 35letý Jaroslav Pešl.  

Vytisknout

Diskuze: JP Motorsport hlásí spokojenost s Klatovy i s celou sezonou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Gregorz - Hundla, Robert

RUFA SPORT cez víkend na dvoch frontoch

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud