Jistý šampion třídy šest Martin Vopatřil chce ve Vsetíně pozlobit favority

František Koudelka, 15. října 2015, 17:37 Google+

Už v pozici jistého mistra třídy šest pojede o víkendu Martin Vopatřil vstříc nástrahám poslednímu podniku Rallysprintové sérii ve Vsetíně. Zlínský soutěžák totiž opanoval všechny předchozí podniky, stejně jako ten poslední Rally Jeseníky. „Jsme velmi spokojení. To ale neznamená, že poslední závod nějak vypustíme, naopak. Chceme si jej především užít,“ směje se 33letý automobilový závodník ze Zlína, aktuálně třetí muž Rallysprintové série.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V Jeseníkách přitom závod rozjel na výbornou, když po první erzetě dojel druhý mezi dvojkolkami. „Na rozdíl od loňska zde panovaly zcela odlišné podmínky. V noci před závodem zapršelo a tak jsme zariskovali s volbou pneumatik, i přestože se jelo hodně v lese na mokré trati, vsadili jsme na suché. Zpočátku to sice hodně klouzalo a zdálo se mi, že jedeme hodně pomalu, ale opak byl pravdou,“ pustil se do hodnocení posledního závodu Vopatřil.

„V kokpitu vozu s Michalem Večerkou na sedadle spolujezdce panovala výborná nálada. Splnili jsme to, co jsme chtěli před závodem - hlavně nezaspat začátek,“ připomenul pilot, jenž se soustředil především na technické měřené úseky, kde patřil mezi nejlepší. „Moc nemusím erzetu, kde se jede závod do vrchu, nebo Třemešek, kde je to hlavně o výkonu motoru,“ konstatoval.

Během závodu mu hodně zatrnulo, když posádka Jirsa - Střeška měla hodně nepříjemnou havárii. „S kluky se velmi dobře znám, a dokud jsem při servise nedostal informaci, že jsou v pořádku, moc se mi do závodění nechtělo. Hodně jsem si pak oddechnul,“ přiznal zlínský soutěžák.

Dost mu také zatrnulo, když v pátém měřeném úseku rozrazil prvním retardér. „Čas jsme zde zajeli skvělý, půl vteřiny za Egonem Smékalem, ale visela nad námi hrozba penalizace. A protože náš náskok na druhého Horáka ve třídě šest byl menší než dvacet vteřin, museli jsme pro klid duše a jistotu vítězství zabrat. To se nám nakonec v posledním měřeném úseku povedlo, když jsme opět zajeli druhý čas mezi dvojkolkami,“ označil za klíčové pro jesenické klání Vopatřil, jenž se ve finále radoval z 13. příčky v absolutním pořadí a bronzu mezi dvojkolkami.

I přes jistotu titulu žádné velké oslavy neproběhly. „Ty si schováváme až na konec sezony a určitě budou stát za to,“ směje se od ucha k uchu úspěšný závodník. „Nyní se soustředíme na závod ve Vsetíně, kde opět budeme chtít opanovat třídu šest a mezi dvojkolkami trochu pozlobit jezdce v boji o titul. Při shodě okolností totiž můžeme brát ještě i titul celkového vicemistra,“ poznamenal se šibalským úsměvem Martin Vopatřil.

Vytisknout

Diskuze: Jistý šampion třídy šest Martin Vopatřil chce ve Vsetíně pozlobit favority

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Legend (RSM)

Rally Legend - fotogalerie

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud