XIV. Setkání mistrů přinese atraktivní motorsport

Petr Eliáš, 18. října 2015, 14:53 Google+

Čtrnáctý ročník Global Assistance Setkání mistrů 22. listopadu v Sosnové nabídne skvělé závodníky rally, rallycrossu, autokrosu a z Rallye Dakar.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Čtrnáctiletá tradice podzimního setkání těch nejlepších automobilových závodníků z disciplín rally, rallycross a autokros bude pokračovat i v tomto roce, a tak je důležité si ve svém kalendáři poznamenat víkend 21. – 22. listopadu 2015. Právě v těchto dnech se uskuteční XIV. Global Assistance Setkání mistrů na autodromu v Sosnové u České Lípy, kde prakticky celý rok probíhají nejrůznější sportovní akce, i akce zaměřené na bezpečnost silničního provozu ve zdejším Centru kurzů bezpečné jízdy. Loňský třináctý ročník byl okořeněn vzácnou návštěvou čtyřnásobného mistra světa v rally a vítěze Rallye Paris Dakar, Fina Juhy Kankkunena a i letos pořadatelé chtějí fanouškům v České republice nabídnout nějakou zahraniční hvězdu, jak prozrazuje ředitel autodromu Pavel Dušánek. „Když jsme sem v roce 2009 přivezli Sebastiana Loeba, byla to velká událost a měli jsme radost, jaký ohlas to u fanoušků motorsportu vyvolalo. Proto se i dál pokoušíme zvát do České republiky významné zahraniční závodníky, protože ne každý má tu možnost vyjet ven a vidět tyhle hvězdy v akci. Loni se nám ve spolupráci s týmem Ctirada Hájka podařilo přivézt na Setkání mistrů finskou legendu Juhu Kankkunena a i letos máme připravené překvapení v podobě hvězdy rally první velikosti. Zatím můžu prozradit, že znovu míříme mezi severské jezdce, ale protože není vše ještě na 100% dojednáno, tak zatím nemohu prozradit jméno. Brzy se ale dočkáte.“

Už nyní je ale jasné, že při XIV. Global Assistance Setkání mistrů uvidíme špičku domácích soutěžních jezdců s nejnovějšími automobily WRC, které aktuálně závodí v mistrovství světa, a také s těmi nejlepšími rally vozy z domácího mistrovství republiky v podobě automobilů R5 nebo S2000. Nebudou ale chybět ani starší dvoulitrová „wéercéčka“ a produkční automobily. I v autokrosu a rallycrossu je na co se těšit, a to dobře ví ti, kteří se Setkání mistrů zúčastňují pravidelně. V posledních letech totiž vždy mezi ty absolutně nejrychlejší zasáhly, jak autokrosová buggy, tak speciály z kategorie Supercars z rallycrossu.

Při letošním XIV. Setkání mistrů bude také možné vidět exhibici Martina Macíka s dakarským kamionem, jako malou ochutnávku a současně pozvánku na jarní Dakar show 2016, která se už teď připravuje v Sosnové na březen následujícího roku. V Sosnové se během víkendu 21. a 22. listopadu ale můžete těšit i na další doprovodné akce vonící benzinem, setkání se závodníky, výstavu závodní techniky, autogramiádu a další. Program XIV. Global Assistance Setkání mistrů bude mít i v tomto roce dnes už tradiční formát, a tak v sobotu 21. listopadu uvidíme na autodromu v Sosnové volné jízdy, kdy se účastníci seznamují s tratí a přitom vozí své partnery, kamarády nebo výherce nejrůznějších soutěží na místech spolujezdce. Neděle 22. listopadu 2015 bude od ranních hodin v Sosnové již zcela v duchu hlavního závodu, exhibičních akcí Setkání mistrů a diváci budou moci sledovat atraktivní motoristický program. Vstupenky na kryté i nekryté tribuny budou k dostání na pokladnách autodromu.

Více informací o XIV. Global Assistance Setkání mistrů a dalších akcích na autodromu v Sosnové najdete na www.autodrom.cz a na facebooku.

 

Vytisknout

Diskuze: XIV. Setkání mistrů přinese atraktivní motorsport

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

Fotogalerie: RALLY VSETÍN

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud