Tarabus&Trunkát pátí ve ME 2015, a chtějí ještě výš!

Aleš Holakovský, 4. listopadu 2015, 20:00 Google+

I po závěrečném podniku Rallye Du Valais patří české posádce Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát prestižní páté místo v konečném hodnocení Mistrovství Evropy v rally 2015. „T&T” uvidíme na soutěžích Mistrovství Evropy i v roce 2016, kdy budou chtít více než navázat na tento úspěch.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Lukáš Staněk, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Moravská dvojice Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát obsadila v letošním Mistrovství Evropy v rally páté místo v absolutní klasifikaci. Ze šestice startů jejich startů v ME 2015 jich plná polovina skončila čtvrtou příčkou. Po jednom případě se podařilo obsadit sedmé a osmé místo. Jediné odstoupení v celé sezoně potkalo posádku za pouze na domácí Barum Czech Rally Zlín kvůli nesrovnalosti při dodávce paliva. Skončenou sezonu ve stručnosti shrnuje jezdec Jaromír Tarabus: „Získaná čtvrtá místa z Rakouska, Kypru a Řecka jsou jistě pěkným úspěchem. Zároveň jsme si ale vědomi stále značného rozestupu mezi námi a závodníky na vedoucích příčkách, čili máme před sebou ještě hodně práce ke zlepšování. V Irsku a Belgii jsme měli „štěstí v neštěstí“, když jsme se na obou soutěžích ocitli mimo trať. Vždy nás to sice stálo hodně času a ztrátu několika pozic, ale zároveň v obou případech příliš nechybělo a mohlo to skončit i odstoupením. Takže jsme rádi za to, jak to dopadlo, i vzhledem k celkovému výsledku sezony. Na obou těchto soutěžích jsme startovali poprvé, tak snad budeme moci nabité zkušenosti zúročit v příštím roce.“

 „Globálně považujeme letošní sezonu za úspěšnou s celou řadou pozitiv, ale i míst, která se mohla podařit lépe. Příští rok zkusíme zaútočit na stupně vítězů v absolutní klasifikaci. I když je nám samozřejmě jasné, že při stávající konkurenci by pro takový úspěch muselo skutečně vše klapnout na 100 % od začátku roku až do konce. Snad nám k tomu v příštím roce dopomůže i moderní technika v podobě vozu kategorie R5, který jsme letos, s výjimkou nešťastné Barumky, ještě neměli k dispozici,“ vytyčuje odvážný cíl pro rok 2016 spolujezdec a zároveň manažer posádky Daniel Trunkát, a pokračuje: „I v příštím roce budeme využívat služeb týmu Kresta Racing. Zkušenosti Romana Kresty ohledně nastavení vozu a kvalita jeho týmu jsou pro nás i po čtyřech letech vzájemné spolupráce stále k nezaplacení. Doufejme tedy, že se nám podaří jubilejní pátý rok spolupráce oslavit v příští sezoně těmi nejlepšími výsledky. Za nás mohu slíbit, že to příští rok zkusíme ještě rychleji a lépe! ;-)“

„Chtěli bychom i na tomto místě poděkovat všem našim sponzorům a partnerům, bez kterých by nebyla naše účast v evropském šampionátu možná. Dále jsme rádi, že jsme jakožto reprezentanti ČR svými letošními výkony snad nezklamali a děkujeme Autoklubu České republiky, že nás podpořil v našem úsilí. A samozřejmě nemůžeme zapomenout na naše fanoušky, kteří nám celý rok drželi palce u tratí i doma u počítačů a televizních obrazovek,“ uzavírají ohlédnutí za letošní sezonou a zároveň výhled do sezony příští Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem.  

Jaromíra Tarabuse budete mít aktuálně možnosti vidět v pátek 6. 11. od 18:00 hod. v Brně na autogramiádě s předními českými jezdci rally, kterou organizuje Autoklub ČR v prostorách Tiskového centra BVV, v pavilonu E.

 

Vytisknout

Diskuze: Tarabus&Trunkát pátí ve ME 2015, a chtějí ještě výš!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Vlček, Martin - Žáková, Jindřiška / Rally Pačejov (CZE)

V Brně se představí asi třicítka závodních vozů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud