Vítězové Poháru Pirelli 2015 dekorováni

Petr Eliáš, 29. listopadu 2015, 21:30 Google+

Pohár Pirelli pro rok 2015 v rally zná své vítěze. V MČR je jím Václav Dunovský a v RSS Libor Horák.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pohár Pirelli

Pohár Pirelli | foto: Pirelli

Sdílejte článek

Sezona 2015 byla dalším rokem kdy byl v České republice uspořádán Pohár Pirelli v rally. Dodavatel pneumatik firma Motorsport spol. s.r.o. vypsala tento pohár jak v Mistrovství České republiky v rally, tak v Rallysprint sérii, kde se v tomto roce stal vítězem jezdec s vozem kategorie 2WD také na pneumatikách Pirelli. Obecně lze rok 2015 v rally pro značku Pirelli hodnotit jako úspěšný, protože se stále rozšiřuje pole jezdců, kteří důvěřují této osvědčené italské značce s bohatou historií v motorsportu. Pneumatiky Pirelli byly vidět mnohokrát na stupních vítězů v jednotlivých třídách, ale i v absolutním pořadí v obou šampionátech.

 

V Mistrovství České republiky v rally je po sezóně 2015 situace v Poháru Pirelli následující.  Vítězi se stala posádka, která vyhrála hodnocení kategorie 2WD v MČR rally, kdy celý rok sváděla velký souboj o pozici nejrychlejší dvoukolky na českých tratích. Finanční prémii 50 000,- Kč pro vítěze Poháru Pirelli si odnáší Václav Dunovský a Petr Glossl. K druhému místu patří prémie 25 000,- Kč a tu za své výkony získali Václav Pech jun. – Petr Uhel, kteří skončili na druhém místě v hodnocení šampionátu a několikrát během roku bojovali o absolutní prvenství na soutěži v MČR rally. Třetí místo v Poháru Pirelli v rámci MČR v rally vybojovali René Dohnal a Rudolf Kouřil, což znamená, že je jejich prémie ve výši 15 000,- Kč. Čtvrté místo a prémii 10 000,- Kč získávají Roman Odložilík a Roman Tureček a pátou příčku a prémii 5 000,-Kč si mezi sebe musí rozdělit hned pět posádek, které mají bodovou rovnost. Jsou jimi Jan Černý s Petrem Černohorským, Václav Kopáček - Barbora Rendlová, Ondřej Bisaha – Petr Píža, Dominik Brož s Tomášem Proktorátem a Václav Stejskal se Stanislavem Viktorou.

 

Rallysprint série v tomto roce prodělala velkou změnu, kdy se jejím absolutním vítězem stala posádka s vozem kategorie 2WD. Je nám ctí, že touto posádkou je Ondřej Bisha s Petrem Pížou. Gratulujeme jim k tomuto výsledku na pneumatikách Pirelli! V hodnocení Poháru Pirelli v RSS se vítězi stali Libor Horák – Ivan Fryč, kteří si v Praze v Praga aréně převzali šek na 50 000,- Kč. Druhé místo patří dvojici Filip Mareš – Jan Hloušek, ti si převzali šek na 25 000,- Kč a třetí místo si vyjeli Lukáš Nekvapil s Michalou Rezkovou. Jim patří finanční odměna ve výši 15 000,- Kč. Šek na 10 000,- Kč za čtvrté místo v Poháru Pirelli připadl posádce absolutních mistrů RSS Ondřeji Bisahovi s Petrem Pížou a pátá příčka s prémií 5 000,- Kč v roce 2015 patří posádce Michal Horák – Ivan Horák.

„Děkujeme všem účastníkům Poháru Pirelli za to, že v uplynulé sezoně vsadili na naše služby. Snažíme se vstřícně přistupovat ke každé posádce a těší mě pozitivní reakce od závodníků. Jsme připraveni vám poskytovat ty nejlepší služby za přiměřenou cenu a kvalitní pneumatiky Pirelli, které prokázaly svou kvalitu na všech letošních soutěžích. Všem vítězům v Poháru Pirelli v MČR v rally a v Rallysprintsérii gratulujeme a děkujeme jim za vzornou reprezentaci značky Pirelli a věříme, že nám zůstanou věrni i v následující sezoně, kdy pro vás bude znovu připraven Pohár Pirelli, jediný značkový pohár dodavatele závodních pneumatik, kde mohou uspět všechny posádky bez rozdílu třídy,“ říká na závěr sezony Martin Komínek.  Více informací o Poháru Pirelli získáte od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz  a Martina Komínka, kominek@motorsport.cz

Vytisknout

Diskuze: Vítězové Poháru Pirelli 2015 dekorováni

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Děti podpoří Valašskou rally výtvarnou soutěží

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud