Do Slušovic se sjede kvalitní startovní pole

Roman Ordelt, 3. prosince 2015, 16:29 Google+

Sedm vozů specifikace WRC, čtyři vozy kategorie Super 2000 a tři vozy kategorie R5 uvidí fanoušci rallysportu na závěrečném podniku letošní sezony automobilových soutěžích v České republice. Fanoušci rallysportu se mají v sobotu 5. prosince ve Slušovicích na co těšit. Seznam přihlášených na Mikuláš Zaremba Rally 2015 čítá celkem 74 posádek ze tří států – České republiky, Slovenska a Polska.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Melichárek, Jaroslav

Melichárek, Jaroslav | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Organizátoři z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili celkem pět rychlostních zkoušek na dvou úsecích v délce 29,49 kilometrů. K největším favoritům se řadí obhájce loňského prvenství Tomáš Kostka, dále úřadující slovenský mistr Jaroslav Melichárek a Roman Odložilík.

 

„Celkový počet přihlášených posádek nás příjemně překvapil. Původně jsme počítali s účastí kolem padesátky vozů a nakonec se nám přihlásilo téměř  pětasedmdesát soutěžících. Je vidět, že tento region je rally zaslíbený. Na některých rallysprintech byl letos vidět úbytek startujících, nicméně na podnicích konaných na Zlínsku a Vsetínsku to neplatí. Vedle vozů specifikace WRC pojedou u nás dále soutěžní speciály kategorie R5, Super 2000, řada dvoukolek nebo historické vozy. Parádní sport bude k vidění i v nižších objemových třídách,“ řekl Josef Minařík, předseda Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota. K největším diváckým tahákům exhibičního rallysprintu patří Tomáš Kostka, dvojnásobný vítěz slušovické exhibice a obhájce loňského prvenství. Zlínský jezdec pojede s navigátorem Ladislavem Kučerou v barvách slovenské stáje Rufa Sport opět na voze Ford Fiesta RS WRC. K dalším favoritům se řadí bratři Jaroslav a Erik Melichárkové, úřadující mistři Slovenska, kteří pojedou rovněž na fiestě WRC. Fiestu kategorie R5 osedlá zkušená dvojice  Roman Odložilík, Martin Tureček z týmu TRT Czech Rally Sport. Z dalších jezdců se představí slovenský showman Igor Drotár (Škoda Fabia WRC), jeho krajan Tibor Cserhalmi (Škoda Fabia WRC), Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), Jan Černý, dále pravidelný účastník mistrovství Evropy Antonín Tlusťák (oba Škoda Fabia S2000), Silvestr Mikuláštík (Škoda Octavia WRC) nebo Ondřej Bisaha (Škoda Fabia WRC). Čerstvý vítěz Rallysprint série se posadí po letech strávených ve vozech s pohonem dvou kol poprvé v závodě do čtyřkolky.  

 

Na Mikulášské rally si odbude premiéru v „erpětce“ Martin Březík (Ford Fiesta R5), do stejného vozu se posadí i Slovák Tomáš Kukučka. Na fabiích S2000 se představí Martin Hudec a Tomáš Růžička. Silná plejáda jezdců se objeví na produkčních vozech. Ve třídě 3 představí například Pavel Ševčík, Jaroslav Pešl, Radim Vavřík (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) a Lumír Firla (Subaru Impreza WRX STi). V hodnocení dvoukolek patří k největším tahákům slovenský účastník mistrovství světa WRC2 Martin Koči, který se vrátí do  vozu Citroën DS3 R3T Max. Stejný vůz osedlá Jan Lunga nebo Polák Tomasz Porebski, který pojede na vítězném Bisahově voze. Hodnotný sport předvedou i Lubomír Minařík  (Renault Clio R3), Tomáš Pospíšilík a Karel Kupec (oba Peugeot 208 R2).

 

Start Mikulášské rally je první prosincovou sobotu v 11:30 hodin ze servisní zóny, do cíle přijede první vůz v rámci uzavřeného parkoviště v prostorách firmy Gazel v Nových Dvorech v 15:20 hodin. Další informace jsou zveřejněny na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz 

Vytisknout

Diskuze: Do Slušovic se sjede kvalitní startovní pole

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Loeb překvapil: Daniel Elena nebyl logickou volbou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud