Slušovický okruh nabídne opět atraktivní podívanou!

Roman Ordelt, 4. prosince 2015, 19:00 Google+

Závěr letošní domácí sezony v automobilových soutěžích se uskuteční v sobotu 5. prosince při Mikuláš Zaremba Rally ve Slušovicích. Pořadatelé z AK Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili celkem dva úseky rychlostních zkoušek s názvy Dostihovka okruh a Fagus Lípa. Soutěžící ukrojí při této rallyshow celkovou porci třiceti ostrých kilometrů. Centrem dění se stane známý areál kolem dostihové dráhy ve Slušovicích, kde se odehraje okruhová rychlostních zkouška a v prostorách areálu firem Fytos a AOP bude umístěna servisní parkoviště.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kořístka, Robert - Drozd, Michal

Kořístka, Robert - Drozd, Michal | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

I při šestém ročníku exhibiční rally ve Slušovicích se uskuteční divácky atraktivní okruh kolem dostihové dráhy ve Slušovicích. V rámci jedné rychlostní zkoušky se pojedou dva okruhy a tuto erzetu najdeme v itineráři hned třikrát. „Slušovický okruh pojedeme ve stejné podobě jako v loňském roce s jedním rozdílem, že soutěžní vozy při každé rychlostní zkoušce obkrouží jen dvě kola. Novinkou pro diváky bude vybudování nadchodu z bezpečnostních důvodů v prostoru u firmy Fagus. V loňském roce nám byl vytýkán značný pohyb diváků v tomto místě, proto jsme sáhli k uvedenému řešení,“ pověděl Josef Minařík, předseda Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota. Nejlepší divácká místa jsou tradičně v části slušovického sudu, kde mohou fanoušci využít ke sledování rallyexhibice i přilehlé tribuny na dostihové dráze. „Zároveň apelujeme na diváky, aby dbali všech pokynů pořadatelů a dodržovali zásady bezpečnosti při sledování průjezdu jednotlivých vozů. Svým ukázněným chováním přispějí ke zdárnému průběhu  závodu,“ řekl šéf organizačního výboru. Na okruhu se bude podobně jako v předchozích letech vybírat vstupné 40 korun, divák zároveň obdrží prodejní program se startovní listinou, časovým harmonogramem a mapou rally. V těsném blízkosti okruhové rychlostní zkoušky je v prostoru firem Fytos a AOP umístěno servisní parkoviště, kde bude dostatek času sledovat při práci mechaniky a zázemí jednotlivých servisních týmů.

Pořadatelé nezískali všechna potřebná povolení na loňský úsek erzety s názvem Bernardýnská, proto zařadili do letošního itineráře rallyshow úsek pod názvem Fagus Lípa se zcela novou úvodní částí rychlostní zkoušky. Erzeta v délce 6,69 km využívá osvědčenou klasickou část na Rakové od Zádveřic kolem křížku až k odbočení u lesa. Cíl bude situován nad benzinovou stanicí ve Slušovicích. „Novinkou je start erzety v prostoru vrátnice při vjezdu do výrobního areálu společnosti Fagus v Lípě, kde posádky čeká technický průjezd po místních komunikacích uvnitř firmy. Určitě i tady bude k vidění řada zajímavých průjezdů soutěžních posádek,“ upřesnil Minařík. 

Mikuláš Zaremba Rally 2015 ve Slušovicích měří celkem 61,13 km a obsahuje pět rychlostních zkoušek na dvou úsecích v celkové délce 29,49 km. První vůz odstartuje v 11:30 hodin ze servisního areálu, cíl je situován do prostoru uzavřeného parkoviště firmy Gazel v Nových Dvorech v 15:20 hodin. Další informace jsou zveřejněny na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz 

  

Časový harmonogram MIKULÁŠ ZAREMBA RALLY 2015

Sobota 5. prosince

START – servisní zóna OUT                                       11:30

RZ 1 Dostihovka okruh 2x (5,37 km)                        11:38

RZ 2 Fagus Lípa (6,69 km)                                        12:06

Přeskupení (Nové Dvory)                                             12:26

Servis A (Fytos&AOP)                                                  12:41

 

RZ 3 Dostihovka okruh 2x (5,37 km)                         13:29

RZ 4 Fagus Lípa (6,69 km)                                          13:57

Přeskupení (Nové Dvory)                                              14:17

Servis B (Fytos&AOP)                                                   14:32

 

RZ 5 Dostihovka okruh 2x (5,37 km)                          15:10

CÍL – UP Nové Dvory                                                    15:20

 

Vytisknout

Diskuze: Slušovický okruh nabídne opět atraktivní podívanou!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

KL Racing ukončí sezónu na Mikuláš Rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud