Egon Smékal pojede s novou spolujezdkyní

Dušan Póč, 11. dubna 2016, 22:21 Google+

Zlínský jezdec sděluje, že si diváci v Kopřivnici přijdou na své

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

K favoritům Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 v rámci seriálu Autoklub Rallysprint série patří rovněž zlínský jezdec Egon Smékal (na snímku). Zkušený borec v kategorii dvoukolek získal v předloňské sezoně titul mistra České republiky v hodnocení jezdců na vozech s jednou poháněnou nápravou. V jednodenních rallysprintech obsadil dvakrát po sobě druhé místo. Naposledy v loňském roce, když bojoval do posledního závodu o mistrovský titul s Ondřejem Bisahou v premiérovém ročníku rallysprintové série. Nakonec odešel z velkého souboje po závěrečném podniku ve Vsetíně poražen o pouhých sedm bodů v celkové klasifikaci.

 „Loni se nám jelo dobře. Bohužel jsme neměli dostatek prostředků a možností, abychom vyladili soutěžní techniku na maximum. Tou disponoval náš soupeř, zatímco my jsme více udělat nemohli. V letošní sezoně startujeme se stejnou verzí vozu Citroën DS3 R3T jako loni. Chceme opět bojovat o nejvyšší příčky,“ pověděl Egon Smékal, který loni v okolí Valašského Meziříčí nenašel přemožitele a konkurenta Bisahu porazil na cílové rampě o necelé čtyři vteřiny.

Zlínský pilot vyjede do nové sezony se stejným vozem, ale s novou spolujezdkyní. Dosavadní navigátorka Monika Hýbnerová odešla na mateřskou dovolenou. A tak se vedle Egona posadí Petra Němcová. „Petra je v rally úplným nováčkem. Ale je hodně talentovaná a jde rychle v učení dopředu. Start na testu v Žiželicích byl pro ni křest ohněm, v němž obstála. Měli jsme sice menší problémy, ale s následnou praxí určitě zmizí. Cíle máme nejvyšší. Ale když se to nepodaří, nebudeme z toho dělat vědu,“ upřesnil šestačtyřicetiletý jezdec stáje Bens Racing Team.

Pořadatelé Rocksteel - Valašské rally zařadili do itineráře soutěže premiérově rychlostní zkoušku vedoucí po areálu polygonu kopřivnické Tatry. „Kdysi jsem Kopřivnici jel v rámci rallyshow. Zdejší okruh je velmi krásný. Vede po pěkném asfaltu, je hodně technický a plný obtížných zatáček. Dá se tam vytočit i maximální rychlost. Pořád se tam něco děje. Zřejmě to bude rozhodující rychlostní zkouška rally. Diváci si rozhodně přijdou na své,“ řekl zlínský podnikatel.

Smíšená posádka Smékal – Němcová poveze na dveřích citroënu startovní číslo 12. Z vozů poháněných jednou nápravou se objeví na trati Valašky jako prvá.                               

Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 s centrem ve Valašském Meziříčí otevře novou sezonu rallysportu v České republice. Valaška je také letos započítávána do Rallyprintsérie, Poháru 2+, Poháru mládeže a Poháru pořadatele.

Populární Valaška je na programu v termínu 15. až 16. dubna. Pořadatel JTRT pro s. r. o.  Vsetín a organizátor  AutoMotoKlub Rallye-Sport – Vsetín připravili trať v délce 239,18 km, která obsahuje na čtyřech úsecích osm obtížných rychlostních zkoušek v délce 70,44 km.

První vůz odstartuje do rally v sobotu 16. dubna v 08:50 hodin z areálu Tatra Kopřivnice. Vítěz pak do cíle rally na náměstí ve Valašském Meziříčí přijede týž den v 16:51 hodin.

Další zpravodajský servis o Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 přineseme v následujících tiskových informacích. Uveřejňovány budou postupně také na oficiální webové stránce Rock- steel – 35. Valašské rally 2016, www.valasskarally.eu a na její facebookové mutaci.

Vytisknout

Diskuze: Egon Smékal pojede s novou spolujezdkyní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Breen, Craig - Martin, Scott

Citroëny uvidíme na dalších dvou soutěžích. Na jakých?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud