Skvělé, nikde jsme hodinu nestepovali

Prokop Siwek, 25. dubna 2016, 10:27 Google+

Společnou premiéru na Valašské rally měla smíšená posádka Pavlína Tydlačková, Michal Cibulka. Přes pár chyb zdárně dovezli Škodu Fabii do cíle, a to navíc na prvním místě mezi ženami – pilotkami. A jako většina dalších posádek mají pro organizátory Valašky jen slova chvály, což je po letech velká změna.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Opravdu se zlepšila organizace Valašské rally oproti předchozím ročníkům?

Pavlína: Abych pravdu řekla, Valašku jsem jela popáté, ale až letos jsem si ji užila. Organizačně perfektně zvládnuté, vše na sebe skvěle navazovalo, nikde jsme hodinu nestepovali. Což se v předešlých letech dělo dost, byli jsme vice u aut před RZ než v autech na RZ. Každopádně doufám, že nové vedení Valašky pomohlo tento závod vytáhnout z prachu a negativních vzpomínek a do budoucna se jim bude dařit aspoň tak jako letos.

Michal: Loni z pohledu fanouška byla Valaška pro mě jedno velké zklamání z důvodů organizace celého závodu. Naopak letos, kdy jsem jel svůj premiérový závod na sedadle spolujezdce, jsem si Valašku parádně užil, a to hlavně díky hezkým RZ, bezproblémové organizaci a dobré atmosféře jak ze strany fanoušků tak i u nás v autě. Velký dík patří pořadatelům za úžasně připravenou soutěž.

Jak k tomu vlastně došlo, že tady máme posádku Tydlačková, Cibulka?

Pavlína: Vojta Mudrák, co se mnou jel loni, měl krapet vyšší ambice a chtěl do rychlejšího vozu. Já mu v rozkvětu nijak bránit nemohla a ani nechtěla, každý má právo na posun. Na školení jezdců mě oslovil Míša. Já sice v té době ještě nevěděla, zda letos pojedu, ale situace se vyvinula pozitivně a my jsme si plácli.

Michal: Jelikož letos začínám, tak jsem si nemohl vybírat, s kým bych mohl jet. Oslovil jsem Páju a vzešla z toho spolupráce na letošní a snad i na další sezóny. Jsem rád, že do toho Pája šla, protože už má nějaké zkušenosti se zaučováním spolujezdce.

Vaše dojmy z první spolupráce?

Pavlína: Musím říci, že velmi dobré. Už to, že Michal ze své iniciativy pomáhal chystat auto i před testováním, to beru moc kladně, to se mi pravda ještě nestalo. Má takové správné závodnické nadšení. Jinak si myslím, že nám to spolu půjde. Musíme ještě hodně makat, ale souhra si myslím, že byla znatelná už na první Valašce. Míša chytil i správný rytmus a to je podstatné.

Michal: Moje dojmy jsou velmi dobré, i když jsem udělal pár chyb. Mám se ještě hodně co učit aby to bylo na sto procent, ale věřím, že vše půjde správným směrem.

Co vás čeká dál?

Pavlína: Dál… Ráda bych řekla, že kdyby mi před deseti lety někdo tvrdil, že budu jezdit rally, poklepala bych si na čelo. V té době jsem si dělala řidičák a děsilo mě předjet traktor. Během let a poznáváni nových lidí jsem měla možnost nakouknout i do zázemí, občas se svézt při najíždění RZ. Tak se mi to nějak zalíbilo, a řekla jsem si, že to zkusím. A letos už to zkouším šestým rokem.

Takže, teď už se těšíme na Vyškov, kde se samozřejmě budeme snažit zrychlit. Letos zůstanu ještě u fabie. Velmi ráda bych se posunula někam dál, ale vše je o financích. Snad se časem podaří svézt se i se silnějším strojem.

Pavlína Tydlačková s Michalem Cibulkou a Škodou Fabií třídy 10 na Valašské rally 2016 obsadili 75. místo absolutně, 1. místo mezi ženami – pilotkami (před Jarmilou Hrachovcovou, Olga Lounová nedokončila) a 1. místo ve třídě 10. Zrychlili ve třech ze čtyř druhých průjezdů valašskými erzetami. Jejich další progres budeme moci sledovat na Rally Vyškov, která se pojede 14. května 2016.

 

Vytisknout

Diskuze: Skvělé, nikde jsme hodinu nestepovali

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Sébastien Ogier ani tentokrát nedokázal vyhrát v Argentině. Tato soutěž tedy i nadále zůstává jedinou v MS, kterou ještě nevyrál

Ogier smeká před Paddonem: Vítězství si zasloužil

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud