Rally Bohemia 2016 se představuje

Aleš Holakovský, 29. dubna 2016, 23:52 Google+

Letos již po třiačtyřicáté se bude konat prestižní Rally Bohemia. Na internetových stránkách www.rallybohemia.cz jsou již k dispozici základní informace k soutěži včetně schválených Zvláštních ustanovení, tedy základního dokumentu soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V letošním roce došlo po pěti letech k menšímu posunu termínu soutěže, když polovinu července vystřídá jeho začátek, konkrétně víkend 2. - 3. 7. 2016. Naopak stejně jako loni bude mít Rally Bohemia rozprostřeny své dvě etapy do divácky přívětivého formátu sobota - neděle. Centrem soutěže bude jako vždy město automobilům zaslíbené, Mladá Boleslav, kde bude sídlit organizační i servisní zázemí rally. Servisní parkoviště bude nově umístěno u 13. brány Škoda Auto.

„43. Rally Bohemia bude čtvrtým podnikem Mistrovství České republiky v rally a Rally Bohemia Historic třetím podnikem Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. Ani letos nebude chybět exhibiční jízda legendárních soutěžních vozidel Rally Bohemia Legend. Pro letošek se nám bohužel nepodařilo najít s FIA vhodný společný termín pro uspořádání podniku Mistrovství Evropy historických automobilů. Seriál Regional Rally Cup letos není pořádán, protože se nejede polský Rajd Karkonoski. Jezdci i diváci se mohou těšit na tradiční náročné rychlostní zkoušky typické pro Rally Bohemia, ovšem v novém pojetí. Novinkou bude zařazení dvou divácky atraktivních polookruhových rychlostních zkoušek,” shrnuje hlavní informace k letošnímu ročníku ředitel soutěže Petr Pavlát.

Rally Bohemia 2015 skončila hattrickem posádky továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler se Škodou Fabia R5, kteří zvítězili potřetí v řadě za sebou. Tým ŠKODA Motorsport nenašel na Rally Bohemia přemožitele dokonce už od roku 2009, tedy dlouhých sedm let, kdy zde v jeho barvách postupně vítězili Juho Hänninen, Freddy Loix a právě Jan Kopecký. Rally Bohemia Historic skončila loni v rámci klasifikace MČR HA obhajobou vítězství posádky Jan Krejča – Pavel Šárka se Škodou 130 LR. Na letošní vítěze si budeme muset ještě několik měsíců počkat, ale pořadatelé již nyní zvou všechny jezdce i diváky k účasti na jedné z našich nejslavnějších soutěží.
Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia bude i letos automobilka ŠKODA AUTO.

V nadcházejících měsících Vás budeme postupně informovat o dalších novinkách a zajímavostech. Rally Bohemia je k nalezení též na sociálních sítích.


Facebook: www.facebook.com/rallybohemia
Twitter: twitter.com/RallyBohemia
Youtube: www.youtube.com/user/RallyBohemia
Instagram: instagram.com/rallybohemia


Bc. Aleš Holakovský, tiskový mluvčí 43. RALLY BOHEMIA e-mail: press@rallybohemia.cz web: www.rallybohemia.cz

Vytisknout

Diskuze: Rally Bohemia 2016 se představuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Jak si „Vlčák“ na polygonu málem zamotal ruce

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud