Více než hustý Český Krumlov

Petr Eliáš, 30. května 2016, 17:44 Google+

Tak těžkou Rallye Český Krumlov ještě Jan Černý ani Petr Černohorský nikdy nezažili. Dokončili na osmé příčce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rallye Český Krumlov byla letos více než dobře hustá. Tahle soutěž je proslulá rychlými změnami počasí, ale to, co postihlo závodníky a i obyvatele v oblasti, to nepamatují ani ti největší pamětníci rallye nejen na jihu Čech. Hned v úvodu soutěže Jan Černý zariskoval s volbou pneumatik, když se kolem Českého Krumlova prohnala bouřka. Na tvrdých pneumatikách do suchého počasí pak za deště a na blátě Jan Černý s Petrem Černohorským nabrali hned na prvních čtyřech rychlostních zkouškách citelnou časovou ztrátu. Dva poslední měřené úseky první etapy už posádka MOGUL Racing Teamu zvolila správné obutí, a podařilo se zajet dva třetí nejrychlejší časy. To znamenalo, že týmová Škoda Fabia S2000 byla ve výsledcích po první etapě na pátém místě s nevelkou ztrátou na stupně vítězů.

S odhodláním poprat se o nepříliš vzdálené třetí místo vyrazili v sobotu ráno Honza Černý s Petrem Černohorským na rychlostní zkoušky druhé etapy Rallye Český Krumlov a Honzu hned v úvodu etapy nepříjemně překvapila informace o zrušení prvního průjezdu RZ Malonty, na níž si dost věřil a podřídil tomu i nastavení podvozku a volbu pneumatik. Malonty ale v pátek večer zasáhlo extrémní krupobití, které razantně změnilo povrch rychlostní zkoušky, ale poškodilo i domy v sousedství rychlostní zkoušky. Na 12. RZ přišla navíc chyba a další časová ztráta. Do cíle Rallye Český Krumlov dojela posádka MOGUL Racing Teamu nakonec na osmém místě absolutně, což není výsledek, který by tým rozjásal. Tentokrát chybělo k lepšímu výsledku trochu toho závodnického štěstí, ale Jan Černý rozhodně neztrácí motivaci na to, rvát se se špičkou na další soutěži, kterou budou Rally Hustopeče.  

Jan Černý, jezdec MOGUL Racing Teamu: „Risk s volbou pneumatik v první sekci nám nevyšel, a když jsme stáli na startu rychlostní zkoušky se suchými pneumatikami a stěrače nebraly vodu, nebylo mi do smíchu. Byla to jedna velká krizovka, ale snažil jsem se neztratit tolik času. Druhé průjezdy v první etapě vyšly dobře, ale trochu jsme bojovali s malým výkonem v nízkých zatáčkách a z některých vracáků jsem musel odjíždět přes spojku. Mrzelo mě zrušení průjezdu RZ Malonty, o kterém se rozhodlo až v sobotu ráno. Na tuhle zkoušku si věřím a chtěl jsem se tady pokusit snížit ztrátu, ale chápu rozhodnutí pořadatelů. Mohlo ale přijít dřív. Snažil jsem se pak tahat asi víc, než bylo nutné, a na Rožmberku jsem udělal chybu a spadli jsme na tři minuty do příkopu, ze kterého nás museli vyprostit diváci. Trvalo to déle, než by muselo, protože jsem po nárazu měl dojem, že jsme minimálně přišli o kolo, a běžel hlavně zastavovat další auto, aby do nás nevletělo. Autu nakonec nic moc nebylo a diváci, kteří se seběhli, nás rychle dostali ven a já jim za to moc děkuju. Zbytek soutěže už byl o dojetí a my znovu nevybrali správné pneumatiky a očekávali jsme více vody. Celkový výsledek není dobrý, ale vím, že můžeme být rychlí a jet se špičkou a v pátek večer jsme si to potvrdili. Díky moc Petrovi, celému týmu a našim partnerům MOGULu a Benzině za podporu, bez níž bychom jen těžko mohli startovat. V Hustopečích už to bude zase dobře hustý.“ 

Vytisknout

Diskuze: Více než hustý Český Krumlov

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov objektivem Tomáše Urbana

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud