Dvě brambory z vinohradů pro Minařík racing

Miroslav Vebr, 24. června 2016, 20:10 Google+

Padesátiprocentní úspěšnost si z Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2016 odváží slušovický Minařík racing. Zatímco Lukáš Nekvapil a Milan Obadal uloupili ve svých třídách brambory, pro Radima Koutka a Jirku Lichovníka zůstala soutěž mezi vinohrady nepokořena.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Servis kvartetu závodních aut zajišťoval Minařík racing při třetí soutěži velkého mistráku domácího šampionátu - hustopečské rally. Mezi vinicemi nejrychleji prokličkovali Lukáš Nekvapil s Romanem Koscelníkem na Opelu Adam R2. Ve třídě 6, kam opel spadá, měla tišnovská posádka čtyřiadvacet soupeřů, a tudíž bylo se s kým porovnávat. Do závodu vstoupili sympatičtí Tišnované opatrně a výsledný desátý čas ve třídě, byť s nepatrnou ztrátou na nejlepší, to nebylo to pravé ořechové. Kluci se zdravě naštvali a rozjeli super výkon. Lehkou čáru přes plány v pátek sice udělaly dva defekty, ale Lukáše s Romanem to nezlomilo. Po první etapě přenocovali na průběžné 34. příčce absolutně a ve třídě na 8. místě. V sobotu se posádka jízdou bavila a pomalými krůčky stoupala výsledkovou listinou. Cílovou rampou projeli Nekvapil s Koscelníkem na 21. místě absolutně, 4. místě ve třídě 6 a 6. místě v kategorii 2WD.

„Z Hustopečí vezeme bramboru, neboť jsme rally mezi vinohrady dokončili na 4. místě ve třídě. Po pátečních večerních erzetách, kdy se nám podařilo udělat dvakrát defekt a doplazit se do cíle, to považujeme za úspěch. Na čele skupiny 6 se jede neskutečně rychle a my tam (doufáme, že jen zatím) nakukujeme pouze dílčími úspěchy. Pro tento víkend to bylo v podobě dvou druhých míst na RZ. V sobotu nám soutěž ukázala, proč se tak jmenuje, jelikož opravdu Husto-peklo J. Jinak další závod, který jsme si užili, a to jak díky Adámkovi, výbornému závodnímu přístupu v týmu Minařík racing, našim partnerům, kteří nám umožňují startovat (Autodoprava Roman Krejčí, Sagitta, Erengo), našim rodinám, rádcům, podporovatelům, tak v neposlední řadě našim fanouškům, kterých v Hustopečích bylo asi sto autobusů JJJ. Byli jste vidět, Vaše NK vlajky u trati nás hnaly dopředu, zdálo se nám, že vlají snad v každé zatáčce a celou rally jsme spěchali pro tu neskutečnou atmosféru na rampě. DĚKUJEME VÁM VŠEM, jste pro nás oporou, když se nedaří, a turbem, když vše klape. DAJ GAS!!!“ uvedl k závodu Lukáš Nekvapil.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Druhou úspěšnou posádkou týmu byli Milan Obadal s Vladimírem Osičkou na Renaultu Clio R3. Ve třídě 5 měli v Hustopečích tři soupeře. Náročnou rally posádka úspěšně zvládla a cílovou rampou projela na 34. místě absolutně, 4. místě ve třídě a 14. místě v dvoukolkách. „S výsledkem z Rally Hustopeče jsme spokojeni. Pořadatelé objednali skvělé počasí, vše, na co sáhli, se jim podařilo na jedničku s hvězdičkou J. Na krumlovské soutěži jsme si užili snad všechny klimatické podmínky od deště, bouřky, krupobití a mlhu, ale tentokrát jsme odjeli závod na suchu. Rychlostní zkoušky byly krásné a zároveň těžké díky měnícímu se povrchu. My jsme na soutěži opět zaznamenali posun v časech, takže náš progres pokračuje. Velké díky patří Minařík racing za přípravu auta a pohodu během rally a rodinám za podporu,“ uvedl v cíli soutěže Vladimír Osička. „Chtěl bych poděkovat velkému jezdeckému talentu Adamu Koblihovi, který, byť už nejezdí, mne nijak nešetří a po shlédnutí onboardů mě zásobuje cennými radami, jak ještě více využít potenciál auta. Je velká škoda, že Adam už nezávodí, byl to pilot s velkým talentem pro tento sport a ještě větším srdcem“ doplnil spolujezdcova slova Milan Obadal.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Zklamaní odjížděli ze závodů Radim Koutek a Richard Lasevič. Renault Clio poslouchal svou posádku pouze pět rychlostních zkoušek a na závěrečné erzetě se zastavil pro poruchu motoru. Radim s Richardem odstupovali z 8. místa ve třídě 8. „V Hustopečích jsem ještě nestartoval, protože každoročně v tomto termínu jezdíme na dovolenou. Letos se to ale povedlo a pro mě to byl velký zážitek. Pro posádky, servis a ostatní logistiku je to úžasná soutěž. Všechno je blízko, žádný stres, prostě pohoda vánek. Navíc u nás to vše bylo doplněno o parádní ubytování a skvělou partu posádek, které startovaly pod Minařík racing. Charakterově mi RZ seděly a po Krumlově, kde jsem na poslední RZ Lipno poškodil podvozek, jsme se i v naladění našeho vozu posunuli opět dopředu. Jediné, co si opět dalo odstávku, byla moje hlava, protože to, co jsem vyráběl, se nedalo nijak pochopit. Hned po prvních 500 m jsem opět a zase urazil zrcátko, protože jak vidím protikatovací tyč, je to výzva kdo s koho. Bohužel, zatím jsem vždy prohrál. Na RZ 1B jsem v prachu na šoto přejel brzdný bod a minul odbočku do retardéru. A protože bez zrcátek se těžko couvá, ztratili jsme tam moc a moc času. Chybějící vteřiny jsem se snažil dohnat, ale na poslední noční RZ jsem vyrobil další chybu a motor našeho Bleska si z pochopitelných důvodů řekl, že s takovým řidičem už dál jet nechce, což zcela chápu. Budiž mi malou polehčující okolností, že všechno bylo v zápalu boje. Chtěl bych poděkovat Lubovi Minaříkovi za péči o nás, Staňovi a Peťovi za 100% přípravu a servis, ostatním klukům a holkám u Minařík racing, fanouškům za podporu, našim ženským polovičkám, které nás přijely osobně podpořit a psychologovi Ríšovi Lasevičovi za úžasný sobotní program a chtěl bych mu vzkázat, že "já už budu hodný, dědečku" ... ale slíbit to nemůžu,“ přiblížil postřehy z rally v humorné nótě Radim Koutek.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Podobně si vedli i Jiří Lichovník s Davidem Poplšteinem rovněž na Renaultu Clio. V tomto případě se kluci svezli o pár zkoušek dál, cíl rally však nespatřili. Poslední zkouškou, kde Jiří s Davidem figurovali, byla 8 RZ, kdy v cíli zkoušky odevzdali jízdní výkaz. Důvodem odstoupení byly následky pátečního menšího výletu mimo trať. Na obalu převodovky se nárazem vytvořila malá prasklina, odkud vykapával olej.

 

Vytisknout

Diskuze: Dvě brambory z vinohradů pro Minařík racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Pešlovy Hustopeče: dobré vínko + mechanici = super výsledek

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud