Pirelli slaví úspěchy

Petr Eliáš, 30. června 2016, 18:00 Google+

Pohár Pirelli pokračuje na nadcházející Rally Bohemia a jezdci s Pirelli slavili v Hustopečích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Škarvada

Sdílejte článek

Jihomoravská Rally Hustopeče je v domácím šampionátu Mistrovství České republiky v rally jedinečným podnikem, kde se více než v míře obvyklé, vyskytují šotolinové úseky náročné na pneumatiky. I časté změny počasí, a jemný prach na zdejších vinařských stezkách, nejsou pro soutěžní jezdce vůbec nic jednoduchého, a spolehnutí na správné obutí je zde snad ještě důležitější, než jinde. Pohár Pirelli pokračoval i na Rally Hustopeče a jezdci s pneumatikami Pirelli měli dost důvodů k oslavám.

Tím absolutně nejrychlejším jezdcem na pneumatikách Pirelli i v rámci Poháru byl Jan Dohnal, který s Michalem Ernstem dovezli svůj Ford Focus WRC do cíle na třetím místě absolutně a konečně se jim podařilo zdárně dosáhnout kýžené „bedny“. Gratulujeme k tomuto skvělému výsledku! Jen o malých chloupek pomalejší než Dohnal byl při rally Hustopeče Vojtěch Štajf, který s Františkem Rajnohou udělali velmi dobrý dojem a potvrdili, že si s novou Škodou Fabia R5 začínají opravdu rozumět. Skončili na výborném čtvrtém místě absolutně, ale vyhráli v hodnocení třídy 2 a vezou plný počet bodů i do hodnocení Poháru Pirelli. Gratulujeme! Za Štajfem dojeli Jan Černý s Petrem Černohorským se Škodou Fabia S2000 a třetí místo v Poháru Pirelli ve třídě 2 brali Ondřej Bisaha s Lukášem Šintalem a Fordem Fiesta R5. Jaroslav Pešl s Romanem Peškem a Mitsubishi Lancer EVO IX byli první v rámci Poháru Pirelli ve třídě 3 před Marcelem Tučkem s Petrem Dufkem na stejném voze a Václavem Kopáčkem s Barborou Rendlovou se Subaru Impreza Sti.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Ve velmi silné konkurenci dvoukolek třídy 6 zvítězili Václav Dunovský s Petrem Glösslem s Peugeotem 208 R2, kteří odjeli perfektní soutěž a zaslouží si gratulaci. Za nimi ve třídě dojeli druzí Filip Mareš s Janem Hlouškem a třetí René Dohnal s Romanem Švecem všichni s Peugeoty. Václav Stejskal se Stanislavem Viktorou s Renaultem Clio Sport vyhráli ve třídě 8 a my jim k tomuto úspěchu také gratulujeme.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Další soutěží, kde se bude soupeřit o body do Poháru Pirelli v MČR v rally bude nadcházející Rally Bohemia, která slibuje také velmi napínavé souboje. Pirelli všem posádkám přeje úspěch a štěstí na této náročné rally. Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz

 

Vytisknout

Diskuze: Pirelli slaví úspěchy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Fotosoutěž Rally Bohemia 2016 na Instagramu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud