Jan Černý míří na Rally Bohemia

Petr Eliáš, 30. června 2016, 20:00 Google+

Druhou polovinu kalendáře Mistrovství České republiky v rally otevře o nadcházejícím víkendu Rally Bohemia se startem v Mladé Boleslavi. Pro posádku MOGUL Racing Teamu Jan Černý – Petr Černohorský je to další příležitost, jak se poprat s velmi silnou domácí konkurencí, která i na Rally Bohemia bude opět rozšířená o zahraniční anebo sporadicky startující špičkové závodníky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na soutěžící i diváky v tomto roce čeká netradiční formát soutěže, kdy díky posunutí startu až na sobotní odpoledne, je možné být součástí rally, a nasávat tak atmosféru automobilových soutěží, už od ranních technických přejímek a testovací rychlostní zkoušky shakedown. V každé ze dvou etap se diváci mohou přijít podívat na dvě polookruhové rychlostní zkoušky anebo si vybrat klasický test v krajině Mladoboleslavska, či podhůří Jizerských Hor.

Jan Černý s Petrem Černohorským v uplynulých dnech řádně otestovali týmovou Škodu Fabia S2000 s níž se na Rally Bohemia postaví modernějším a často i silnějším speciálům, které využívá konkurence. Mechanici týmu se soustředili na kontrolu vozu po předchozí náročné polovině seriálu MČR v rally a na odstranění potíží s výkonem vozu, který posádku provázel v předchozích soutěžích. Jan Černý s Petrem Černohorským a Škodou Fabia S2000 v atraktivních barvách hlavních partnerů týmu MOGUL a Benzina odstartují do Rally Bohemia v sobotu 2. července 2016 krátce po 13 hodině se startovním číslem 5 a čeká je celkem osm delších rychlostních zkoušek ve dvou etapách. Cíl Rally Bohemia umístěný na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi přivítá úspěšné posádky v neděli po 15 hodině. Zveme vás k návštěvě „dobře hustý“ Rally Bohemia.

 

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Škarvada

Jan Černý, jezdec MOGUL Racing Teamu: „Rally Bohemia patří mezi moje oblíbené soutěže a zejména některé rychlostní zkoušky jsou tady vážně moc pěkné a těžké. Obecně mám radši delší zkoušky a letos jich na Bohemce bude více. Na druhou stranu jsem zvědavý, co nový formát soutěže přinese a trochu obavy mám u nedělní okruhové rychlostní zkoušky, kde by se mohla dojíždět auta. To je potom nepříjemná situace a raději bych se tomu vyhnul. Pro diváky to ale určitě bude „dobře hustý“. Hodnotit ale budeme až po soutěži a každopádně se těšíme na diváckou kulisu, která je na Bohemce vždy pěkná a třeba i na městskou rychlostní zkoušku, kde je naše Fabia vlastně skoro v místě svého rodiště. Uvidíme, co nám přinese počasí, ale byl bych raději za nějaké stálejší podmínky, protože v předchozích dvou rally jsme si užili špatné volby pneumatik a na Bohemce bych tohle už rád vynechal.“

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý míří na Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Ypres (BEL)

Tarabus&Trunkát obhájili sedmé místo na Ypres Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud