Kundlák s Rezkovou v Pačejově ve třídě nejrychlejší

Miroslav Vebr, 3. srpna 2016, 14:33 Google+

S pocity dobře odvedené práce odjížděla z Pačejova posádka KIT racingu Ján Kundlák – Michala Rezková. V cíli třetího sprintu letošní sezony totiž posbírali hned dvě sady pohárů za umístění na bedně – vítězství ve třídě 6 a 2. místo v Rallysprint sérii. Dále patří posádce vítězství v kategorii juniorů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Pačejov (CZE)

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po vydařeném startu na Rally Bohemia Janko nezahálel a cvičně si odskočil do Popradu na Rally Tatry. Zde zavzpomínal na první ostrou rally v kariéře, kdy se pod profesorským vedením Rudolfa Kouřila postavil na start Rally Prešov 2011. Stejná dvojice úspěšně absolvovala i tatranské erzety a v cíli byla klasifikována na 9. místě absolutně a domů si vezla vítězství v dvoukolkách i ve třídě. Příprava na EPLcond Rally Agropa Pačejov dopadla pro Janka na výbornou a s dobrou náladou vyrazil již pod dohledem Michaly na jihozápad republiky. Seznamovací jízdy proběhly bez problémů, a tak se Janko s Michalou mohli plně koncentrovat na třetí závod rallysprint série. Na posádky, včetně té se startovním číslem 17 na Peugeotu 208 R2 čekalo osm rychlostních zkoušek v délce 73,5 km. Vstup do soutěže měli Kundlák s Rezkovou impozantní, když na úvodní erzetě nenašli přemožitele ve třídě ani mezi dvoukolkami. Následovala nejdelší 15ti kilometrová rychlostní zkouška a v ní drobná jezdecká chyba, kdy se posádka na chvíli ocitla mimo trať. Zde Janko s Michalou zaznamenali v RSS „až“ čtvrtý čas, což znamenalo pád na druhou příčku, ale průběžné vedení ve třídě si posádka udržela.

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jana Dušková - RallyZone.cz

„V průběhu druhé erzety jsem byl v jednom místě rychlejší, než bylo potřeba. Musel jsem se rychle rozhodnout, zda se zkusit vejít do zatáčky a riskovat případnou kolizi, nebo pustit auto na louku. Byť jsme zde ztratili pár cenných vteřin, zvolil jsem variantu bezpečného úniku. Potom nebylo úplně jednoduché vrátit se zpět do tempa,“ popsal jediný vážnější moment rally Ján Kundlák. Rozhozené tempo posádka rychle zkorigovala a do poločasu závodu zajela mezi dvoukolkami druhý čas (RZ 3) a na RZ Nehodiv – Strážovice byla v RSS nejrychlejší. Kvalitní časy zajížděli Janko s Michalou i ve zbývajících rychlostních zkouškách. Celkem sedmkrát se posádka pomyslně postavila na bednu určenou nejrychlejším jezdcům v RSS, z toho třikrát byla neporažena. Ve třídě 6, která byla v Pačejově nejpočetnější, pak byli Kundlák s Rezkovou nejrychlejší pětkrát. Suma sumárum na cílové rampě byla posádka klasifikována na 2. místě v RSS a 13. místě absolutního pořadí. Vedle stříbra z Rallysprint série udělalo Jankovi a Michale velkou radost vítězství ve třídě a v kategorii juniorů. „Na to, že je pačejovská rally sprint, tak erzety má naprosto srovnatelně těžké s velkým mistrákem. Na dvojce jsme udělali drobnou chybu, ale naštěstí jsme zde moc neztratili a až do cíle jsme se krásně svezli. Rally děláme, protože nás baví a stále jsme překvapeni z časů, které zajíždíme. Letošní sezona je pro mne i pro Janka doslova snová. To, že jsme schopni v nadupané třídě stabilně zajíždět časy na špici, je masakr. Jen v Pačejově bylo v šestkách dvacet tři kvalitních posádek. Výsledek nás velmi těší a jen dokazuje, že to, co děláme rádi, děláme správně,“ shrnula pocity po závodě Michala Rezková. Další soutěží, kde se usměvavá posádka objeví, bude Barum Czech Rally Zlín startující na konci srpna.

Vytisknout

Diskuze: Kundlák s Rezkovou v Pačejově ve třídě nejrychlejší

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kris Meeke letos dokazuje, že DS3 WRC je stále silným speciálem

Meeke: Jedině titul dokáže překonat Finské vítězství

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud