Fotosoutěž Barum Rally 2015: Všechny ceny zůstaly v České republice

Roman Ordelt, 22. srpna 2016, 18:37 Google+

Při příležitosti konání 45. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2015 byla vyhlášena tradiční fotosoutěž. Všechny ceny zůstaly po verdiktu mezinárodní poroty pro fotografy z České republiky. Hlavní ceny putovaly v předchozích třech letech především do zahraničí, tentokrát zůstaly doma. Absolutním vítězem se stal motoristický fotograf Daniel Šimek z Napajedel. Ceny do fotosoutěže věnovaly firmy FOKAPO, tisk fotoknih a kalendářů, RALLY MODELS – Antonín Babík, JNK Studio Zlín – výroba a distribuce videokazet a firma ALITRON CZ, s.r.o. připravila pro výherce celoroční předplatné specializovaného motoristického magazínu RALLY.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Machálek, Jakub Daniel

Sdílejte článek

Auto klub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou ZLIN PRESS production opět vypsal fotosoutěž ve společné kategorii pro profesionální fotoreportéry i fotoamatéry v jediné kategorii digitální fotografie. Odborná porota ve složení Miloslav Regner (ředitel Barum Czech Rally Zlín), Roman Ordelt (ZLIN PRESS production), Ing. Jan Regner (zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín) a členové jedenáctičlenné mezinárodní poroty udělili vedle tří finančních cen rovněž dalších pět ocenění.

„V předchozích třech letech putovala hlavní cena do zahraničí, přičemž v posledních dvou letech vyhrál fotograf z Maďarska. V loňském roce byly vyhodnoceny pouze fotografie autorů z České republiky, přesto má fotosoutěž stále značnou popularitu v zahraničí, neboť nám přišla opět řada soutěžních snímků od fotografů z okolních zemích. S celkovou úrovní fotosoutěže jsme byli velmi spokojeni, ve stejném duchu se vyjádřila i mezinárodní porota složená z řady osobností rallyového světa," řekl Miloslav Regner, předseda poroty a ředitel Barum Czech Rally Zlín.

V mezinárodní porotě dále usedli Bram Degrave (Belgie, novinář), Endre Dudás (Maďarsko, novinář, fotograf), Martin Husár (Česká republika, fotograf), Catie Munningsová (Velká Británie, jezdkyně), Carlo Pastorelli (Itálie, kameraman a střihač), Florjan Rus (Slovinsko, spolujezdec), Joakim Sjöberg (Švédsko, spolujezdec), Waclaw Stawiarski (Polsko, logistik), Frank Tore Larsen (Norsko, jezdec), Onur Vatansever (Turecko, spolujezdec) a Martine Victorová (Lucembursko, spolujezdkyně).

Je potěšitelné, že fotosoutěž má mezi příznivci motoristického sportu velmi kladnou odezvu a úroveň zaslaných fotografií se neustále zvyšuje. Do fotosoutěže 2015 přišlo od 185 autorů celkem 636 soutěžních snímků! Vedle tří hlavních cen porota udělila pět ocenění.

DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE:

1. cena Daniel Šimek
Napajedla – 1 000 Kč

2. cena Tomáš Brázdil
Otrokovice – 600 Kč

3. cena David Jeřábek
Náchod – 400 Kč

Autoři oceněných fotografií:
Radek Caga, Trnávka
Jakub Daniel Machálek, Ratiboř
Zdeněk Kolář, Praha
Michal Ševčík, Lípa
Zdeněk Knapík, Otrokovice

Všem oceněným autorům srdečně blahopřejeme a těšíme se na další příspěvky v nově vyhlášené fotosoutěži k 46. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2016!

Poznámka redakce: RallyZone.cz gratuluje svému úspěšnému fotografovi Jakubovi Machálkovi k ocenění. Už dnes víme, že Jakub nebude ani na letošní Barumce chybět a všichni se můžeme těšit na jeho povedené záběry, které budou stějně tak úspěšné, jako jeho loňské. Přejeme dobré světlo všem!!! 

 

Vytisknout

Diskuze: Fotosoutěž Barum Rally 2015: Všechny ceny zůstaly v České republice

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kostka, Tomáš - Kostka, Lukáš / Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Soutěž s T&T o fotoaparát Nikon 1 J5 při Barum Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud