Mostecký sprint se pojede jako exhibiční závod

PR Autodrom Most, 21. září 2016, 16:49 Google+

The Most RALLY #1 v sobotu 29. října se pojede opět jako exhibiční závod v areálu mosteckého autodromu při využití velkého i malého závodního okruhu. Diváci uvidí opět napínavé souboje špičkových tuzemských rallyových posádek, bonusem je navíc bezplatný vstup do areálu autodromu. Soutěž zahrnuje dvě rychlostní zkoušky s asfaltovým i šotolinovým povrchem, každou z nich posádky absolvují dvakrát.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
RallyCup Vysoké Mýto

RallyCup Vysoké Mýto | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Z hlediska bezpečnosti má mostecká rally proti tratím v otevřeném terénu obrovskou výhodu. Obě trasy rychlostních zkoušek vedou po dráze a obslužných komunikacích uzavřeného okruhu. Diváci sledují závod ve vyhrazených zónách. Pořadatelé tak eliminovali možný střet s vozem, který například po smyku vylétne mimo trať.

Výhodou uzavřeného okruhu je podle obchodní a marketingové ředitelky společnosti AUTODROM MOST Jany Svobodové i možnost uspořádat v sobotu pro diváky celodenní bohatý doprovodný program. „Těšit se mohou dospělí, děti i VIP hosté. Nabídneme řadu atrakcí včetně dětského dopravního hřiště, motokárové dráhy, dráhy pro čtyřkolky či zázemí s občerstvením a nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů v autokaru BARBUS,“ doplnila.

Nultý ročník závodu The Most Rally Sprint, který hostil autodrom loni v listopadu, ovládla posádka Antonín Tlusťák s navigátorem Ivo Vybíralem na Škodě Fabii R5. Na druhém místě za nimi zaostali o bezmála 40 vteřin Jiří Navrátil se spolujezdcem Josefem Králem s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX. Bronzovou příčku s časem o dalších 12,5 vteřiny pomalejším pak obsadili Pavel Nešetřil s Hynkem Středou s novějším vozem Mitsubishi Lancer Evo X.

Tato soutěž byla zapsána do seriálu Rallysprintové serie pro rok 2016, ovšem z technických důvodů organizátoři požádali Autoklub ČR o vyškrtnutí tohoto podniku z kalendáře. Posledním podnikem RSS tak zůstává Rally Vsetín ve dnech 14. - 15. října 2016. 

 

Vytisknout

Diskuze: Mostecký sprint se pojede jako exhibiční závod

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Citroën C3 WRC

Citroën ukázal zbarvení a vůz, který představí v Paříži + FOTO

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud