O vítězích Poháru Pirelli se rozhodne v Příbrami

Petr Eliáš, 23. září 2016, 16:31 Google+

Rally Příbram rozhodne o vítězích finančních prémií v Poháru Pirelli. Důležité body se rozdaly na předchozí Barum Rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Merta

Sdílejte článek

Poslední soutěží Mistrovství České republiky v rally v tomto kalendářním roce bude Rally Příbram, která se odjede o prvním říjnovém víkendu, a udělá tak tečku za pěknou sezonou MČR v rally. Před poslední soutěží v Příbrami jsou už jasně patrní největší favorité na vítězství v Poháru Pirelli, ale zcela rozhodnuto ještě nic není. V Poháru Pirelli mohou uspět i posádky z nižších tříd, než je absolutní špička, a dost možná to tak v tomto roce dopadne, a poháry a finanční prémie si odnesou právě tito závodníci. Ještě ale nepředbíhejme. O důležité body do Poháru Pirelli se soupeřilo i na Barum Czech Rally ve Zlíně, která byla letos asi nejnapínavější za poslední roky.

img-responsive

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jiří Hejtmánek - RallyZone.cz

Velký úspěch ve Zlíně zaznamenala posádka Škody Fabia R5 Jan Černý – Petr Černohorský, která kvalit pneumatik Pirelli využívá už několik let, a s Pirelli byl spojený i zisk titulu mistra Evropy ve 2WD, který Honza Černý před lety získal. Letošní třetí místo na slavné Barum Czech Rally ale Jan Černý řadí nejspíše na úplný vrchol své dosavadní kariéry v rally a my mu k tomuto úspěchu gratulujeme. Těší nás, že mu k němu pomohly pneumatiky Pirelli. Jan Černý si z Barumky odváží body za první místo ve třídě 2. Ještě o jeden stupínek výše na Barum Rally dojeli Tomáš Kostka s Ladislavem Kučerou se Škodou Fabia R5. Ti ale nejsou do Poháru Pirelli přihlášeni. Body za druhé místo ve třídě 2 tak do Poháru Pirelli patří Martinu Vlčkovi s Jindřiškou Žákovou, kteří s Fordem Fiesta R5 odjeli skvělou soutěž. Za nimi na Barumce skončili Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou a s další Škodou Fabia R5.

img-responsive

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Ve třídě 3, kam jsou počítány produkční vozy, se z nejvyššího bodového zisku na Barum Rally radovali Jaroslav Pešl s Romanem Peškem s Mitsubishi Lancer EVO IX, kteří se díky tomuto bodovému zisku dostali mezi dvě nejlepší posádky v rámci Poháru Pirelli absolutně. Body za druhé místo v poháru ve třídě 3 brali Marcel Tuček s Petrem Dufkem také s Mitsubishi a za nimi dojeli Petr Nešetřil s Jiřím Černochem s Mitsubishi desáté evoluce. V tradičně nejsilněji obsazené třídě 6, kde závodí speciály R2, opět uspěli Václav Dunovský s Petrem Glösslem s Peugeotem 208 R2. Dunovský s Glösslem byli nejúspěšnější z Čechů ve třídě, svým výsledkem se přiblížili obhajobě titulu ve třídě 6 a dostali se do čela hodnocení Poháru Pirelli absolutně. Gratulujeme! Na druhém místě v poháru ve třídě 6 dojeli Filip Mareš s Janem Hlouškem rovněž s Peugeotem 208 R2. Třetí v rámci Poháru Pirelli ve třídě 6 na Barumce dojeli René Dohnal s Romanem Švecem také s Peugeotem 208 R2. Vítězství ve třídě v Poháru Pirelli i celkově si na Barum Rally ve třídě 8 vyjeli Václav Stejskal se Stanislavem Viktorou s Renaultem Clio Sport, což pro ně znamená, že se jsou aktuálně na třetím místě v Poháru Pirelli. Gratulujeme!

img-responsive

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Středočeská Rally Příbram tedy rozhodne o celkových vítězích Poháru Pirelli v Mistrovství České republiky v rally a v mnoha třídách i o titulech mistrů, či vicemistrů republiky. Pneumatiky Pirelli budou opět u toho a věříme, že se s nimi shledáme i na stupních vítězů Rally Příbram ve třídách i absolutně.

Vytisknout

Diskuze: O vítězích Poháru Pirelli se rozhodne v Příbrami

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Čendova RZetka

Čendova RZetka

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud