Rally Sudety 2016

Jan Merta, 29. září 2016, 16:30 Google+

Třetí zářiový víkend patřil dalšímu podniku ČMPR nesoucí jméno Rally Sudety. Centrum se soustředilo do Vamberka který rozhodně nehostil rallyové speciály poprvé. Již v minulosti se v okolí jezdila Rally Vamberk. Nedaleké Peklo nad Zdobnicí je domovinou , mezi diváky nezapomenutelného, PekloTeamu. Známé trio Vodehnal-Malina-Moskvič tak na startu Sudet nemohlo chybět.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Sudety (CZE)

Rally Sudety (CZE) | foto: Jan Merta - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Páteční odpoledne bylo vyhraněno pro slavnostní start na Vambereckém náměstí. Sešlo se zde slušné množství diváků, kteří přivítali nejen domácí borce. V sobotu ráno bylo trochu sychravo, ale posádky se s vervou vrhly do prvních kilometrů RZ. Tratě vedoucí po horách a podhůří byli zformovány do 2 rychlostek jedoucích se dvakrát v jednom směru a dvakrát v druhém. Celý den se na všechny usmívalo sluníčko a hladilo hřejivými doteky. Náročnost horských tratí se podepsala na řidnoucí výsledkové listině. Z původních 67 startujících po osmi meřených úsecích zbylo 46 přeživších. I když šotolinový úsek měl na svědomí množství defektů, záludnější se projevila čistě asfaltová vložka. Ať už šlo o techniku, nebo výlety mimo vytyčenou trať. Závodníky prověřili rychlé úseky střídající se s technickými pasážemi. A již zmíněná milovaná i nenáviděná  šotolina, která ukázala kdo je opravdový srdcař.Zde získávala nejvíce pekelná posádka cítící se tu jako ryba ve vodě. Vždyť dříve byly šotolinové RZ běžné. Soutěž se neobešla bez menších i větších havárií, z nichž některé si posádky sami zaznamenali prostřednictvín onboard kamer. I přez nepříjemné okamžiky, se vše obešlo bez větších poranění. Fotit vraky není moje hoby, ale BMW Bartolda, nebo Vaška mi ukázali jak je důležitá klec a její pevnost. O roztržené LR Mařatky, nebo Zlobickém litříku s faceliftem na mopsíka nemluvě. Vše tak nějak dobře dopadlo. A v cíly měli posádky o čem diskutovat. Pohárky za umístění si nakonec odnesl Kornhef - Triner na felicii za A1. v A2. byl nejrychlejší Górski - Dubikowski v Peugeotu 206. Michálek se Šimíkem dovedli rychlou Fiestu na vrchol ve třídě A3 a na krásné druhé místo absoutně. V A4 i absolutním přadí se vyšvihli k vrcholu Černý s Volínem a A5 ovládl Zabloudil, jež si odskočil ze Sůba do M3ky, navigován Šmídem. Charakteristicky dýmící třídu A6 od prvních kilometrů kontrolovali Novák a Kubů, kteří si střihli na RZ6 i absolitně druhé místo. Mezi Historikama vévodil Plechatý s Ryšánkovou v H4, dotahovali je Rohlena a Hamerský s jejich LR v legendárních barvách Podhoranu, nechajicích vpomenout na Jirku Sedláře, za H3. Stíhali je borci z H5 Kačena - Staník s Favoritem. Ve třídě H2 kralovali Dušek a Dušek na krásném Fiatu Abarth a Dohnal s Dohnalem a Trabantíkem si ohlídali bednu v H1.

img-responsive

Rally Sudety (CZE) | foto: Jan Merta - RallyZone.cz

To vše je již za námi a nezbývá, než se těšit na příští ročník. Pro který se přímo nabízí změna názvu a pokračování dávné tradice z dob svazarmu Rallye Vamberk.

Vytisknout

Diskuze: Rally Sudety 2016

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Sudety (CZE)

Rally Sudety: FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud