Václav Pech jun. v Příbrami nakonec stříbrný

Media Václava Pecha, 4. října 2016, 20:00 Google+

Takto dramatický průběh Rallye Příbram už dlouho nepamatují ani velcí pamětníci automobilových soutěží. Letošní 37. ročník Rallye Příbram nabídl divákům velkou podívanou o boj na stupních vítězů až do posledních metrů soutěže. Posádka EuroOil – invelt teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel startující s Porsche 911 GT3 vstoupila do soutěže ve velkém tempu a rychlý charakter tratí atraktivnímu Porsche vyhovoval.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
37. SVK Rally Příbram (CZE)

37. SVK Rally Příbram (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Po Barum Rallye jsme opět udělali na autě nějaké novinky v nastavení podvozku, aby více vyhovoval i zdejším tratím. Jede se velmi rychle a já si s naším Porsche začínám více věřit i v rychlých zatáčkách,“ říkal v úvodu soutěže Václav Pech jun., který s Petrem Uhlem v první etapě Rallye Příbram vyhrál sedm z osmi rychlostních zkoušek, a do uzavřeného parkoviště v cíli první etapy odevzdával své Porsche na vedoucí pozici před svými pronásledovateli. První etapa EuroOil – invelt teamu vyšla naprosto podle představ a vše, včetně pěkného počasí, hrálo plzeňské posádce do karet.

I v první sekci nedělní etapy Pech s Uhlem pokračovali v nastoleném tempu a první dva měřené úseky vyhráli.  Jejich Porsche rychlostními zkouškami Rallye Příbram doslova prolétalo a nadšení diváci si užívali rychlou jízdu plnou smyků. Bohužel v samém závěru soutěže začalo pršet a trať po dlouhém suchu se stala velice kluzkou, což pro PORSCHE není nic dobrého. „Začali jsme ztrácet ve výjezdech ze zatáček, kde jsme prohrabali spoustu času a ani na rovinách jsem nemohl využít plný výkon motoru, abych nedostal smyk. V tomhle počasí jsme na čtyřkolky ztráceli a Honza Dohnal na Fordu Focus WRC se dostal před nás. Snažili jsme se s Petrem, co to šlo, ale rychleji jsme jet nedokázali. Z druhého místa zklamaní nejsme, ale tentokrát se viděli výš. Auto fungovalo celou soutěž bezchybně a vyzkoušeli jsme si i nové nastavení. Příbramí pro nás skončila letošní sezóna, která byla po několika úspěšných letech zase učednická. Děkuji všem partnerům i týmu za podporu a všem, včetně našich skvělých fanoušků, se kterými se ještě rádi uvidíme na tradičním Setkání mistrů v Sosnové a pak na Pražském Rallysprintu,“ uzavírá Václav Pech jun.

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. v Příbrami nakonec stříbrný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

37. SVK Rally Příbram (CZE)

Dunovský v Příbrami cíl smolně nespatřil, přesto je mistrem ČR

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud