Marcus Grönholm na Setkání mistrů s Toyotou Corolla WRC

Petr Eliáš, 9. listopadu 2016, 13:00 Google+

Dvojnásobný mistr světa Marcus Grönholm se na Global Assistance Setkání mistrů 20. listopadu v Sosnové představí s vozem Toyota Corolla WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Autodrom Sosnová

Sdílejte článek

Za necelé dva týdny, přesně 19. a 20. listopadu 2016, se na Autodromu v Sosnové odehraje XV. Global Assistance Setkání mistrů, jehož hlavní hvězdou bude dvojnásobný mistr světa v rally Fin Marcus Grönholm. Legendární finský jezdec, známý svou přezdívkou „Bosse,“ prožil svoje nejúspěšnější léta v mistrovství světa v rally ve spojení se značkami Ford a zejména Peugeot, s nímž se mu podařilo získat dva tituly mistra světa v roce 2000 a 2002. Svou kariéru v mistrovství světa ale začínal se značkou Toyota, kdy v letech 1997 a 1998 usedal za volant modelu Corolla WRC. Právě s tímto vozem se Marcus Grönholm představí na XV. Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy. Marcus Grönholm se tak vrátí za volant vozu, který dost možná odstartoval jeho úspěšnou kariéru v mistrovství světa, protože si s ním dojel mimo jiné i pro vítězství ve slavné Finské Rally1000 jezer. Soutěžní speciál Toyota Corolla WRC pro Marcuse Grönholma bude zapůjčen ze sbírky Jiřího Jirovce a bude obutý do soutěžních pneumatik Pirelli.

Spolu s Grönholmem ale do Sosnové dorazí další legendární finský závodník, kterým je Markku Alén. Ten má za sebou éru závodění v mistrovství světa v rally s monstry skupiny „B“, kdy byl kupříkladu členem továrního týmu Lancia Martini Racing. Markku Alén v Sosnové usedne za volant Škody Fabia WRC s níž se už v loňském roce probojoval až do finálových jízd, kde stanul proti Václavu Pechovi jun. Tento sedminásobný mistr České republiky v rally se letos v Sosnové předvede za volantem Porsche 911 GT3 s nímž dokáže být neskutečně rychlý. Při XV. Global Assistance Setkání mistrů se objeví také vzácný historický soutěžní speciál Lancia Delta S4, který pochází z doby, kdy v mistrovství světa závodil Markku Alén. V akci jej divákům představí jeden z nejlepších soutěžních jezdců mistrovství Evropy v rally historických automobilů „Pedro. Další Ital „Lucky“ v Sosnové předvede jiný historický skvost skupiny „B“ kterým bude Lancia 037, která sbírala vavříny v mistrovství světa v 80. letech.

Při XV. Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové se v neděli 20. listopadu představí další špičkoví soutěžní jezdci, závodníci rallycrossu a autokrosu a v celodenním programu budou bavit diváky, které jistě rozehřeje i drifterská show. Areál Autodromu Sosnová bude pro diváky otevřen i v sobotu 19. listopadu, kdy budou po celý den probíhat volné jízdy účastníků Setkání Mistrů. Sledujte stránky www.autodrom.cz a facebook Autodromu Sosnová, kde se dozvíte další informace o akci, ceny vstupenek a možnost zvýhodněného předprodeje.

Vytisknout

Diskuze: Marcus Grönholm na Setkání mistrů s Toyotou Corolla WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally Slušovice uzavře opět sezonu rallysportu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud