Mikuláš Rally ve Slušovicích se jede pod křídly RALLY ALL IN

Roman Ordelt, 29. listopadu 2016, 08:04 Google+

Soutěžácký rok v České republice uzavře v sobotu 10. prosince 2016 oblíbená rallyexhibice ve Slušovicích s centrem dění kolem dostihové dráhy. Oficiální název poslední letošní soutěže zapsané v kalendáři Autoklubu České republiky zní Mikuláš Rally all in Antiradary.net

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Podařilo se nám pro letošní sedmý ročník získat dva významné partnery. Jedním z nich je bývalý rallyový jezdec Petr Poulík. V těchto dnech přišla na trh jeho autorská kniha s názvem RALLY ALL IN, což je strhující román z prostředí české rally,“ pověděl Josef Minařík, šéf organizačního výboru Mikuláš Rally a zároveň předseda pořádajícího klubu z Podkopné Lhoty.

Petr Poulík prožil za volantem závodních vozů v rally deset let a získal řadu úspěchů. V roce 2002 získal se spolujezdcem Jaroslavem Novákem titul mistra České republiky ve sprintrally v hodnocení skupiny N, rok předtím vybojoval druhé místo, stejné umístění zopakoval v jednodenních rallysprintech i v roce 2004, ve velkém šampionátu skončil na výborném šestém místě v absolutním pořadí. Pětačtyřicetiletý podnikatel se rozhodl podpořit mikulášskou rally ve Slušovicích. „Pepa Minařík je mým dlouholetým kamarádem, organizátoři z Podkopné Lhoty jsou srdcaři a pořádají rovněž tradiční Kopnou. Má literární prvotina je z prostředí rally, nebylo složité tyto dvě věci spojit,“ řekl rodák z Rýmařova.

Napsat román z prostředí rally zrál u Poulíka řadu let. „Prakticky od doby, kdy jsem skončil se závoděním. Rally je vášeň, ten sport vás pohltí, stojí vás to všechen čas, všechny peníze, je to nekonečná dřina. Přesto se přiznám, že jen málo co v životě, je tak intenzivní. Vydaný román vychází z mé životní zkušenosti, pokud někoho bude motivovat, aby bojoval v každé životní situaci, má jeho vydání smysl,“ uvedl Poulík ke knize, která vyšla v polovině listopadu v nakladatelství Beletris. K dostání je u všech dobrých knihkupců po celé České republice, případně si román objednají čtenáři na internetových portálech. Autor má k dílu velmi pozitivní reakce. „Volají přátelé z dob rally. Kluci, které jsem léta neviděl mi zavolají a staví se u nás na firmě ,, zavzpomínat“. Už to je fajn. Pozitivum je, že knihu přečetli, přiznávají, že ji přečetli rychle. Kdyby je to nebavilo, tak to zkrátka zahodí,“ pověděl Poulík, který závodnickou kariéru prožil na volantem mitsubishi.

RALLY ALL IN není jedinou knihou, která se objeví před Vánocemi z autorské tvorby Petra Poulíka na knižních pultech. V nejbližší době vyjde novinka s názvem Jak chovat ženu. „Téměř kriminální kniha napsaná bývalým mistrem republiky v rally a mladou překladatelkou je zasazena do reálného světa italsko-českých obchodníků s automobily, v němž jde nejen o peníze, ale i o život. Její děj rámuje 33 nezřídka chlapsky drsných a cynických, ale často až mrazivě pravdivých úvah o ženách, s nimiž se ke svému synovi obrací úspěšný a bohatý otec, který se právě stal ne vlastní vinou figurkou ve složité partii dvou italských rodinných klanů,“ upřesnil autor, který má rozepsán další román z prostředí rallysportu. „Jmenuje se RALLY FOREVER, je to známý slogan, který je v realitě až krutě pravdivý,“ uzavřel Petr Poulík. Všichni zájemci si zakoupí knihu RALLY ALL IN ve stánku Automodely pana Antonína Babíka při Pražském rallysprintu na Strahově (sobota 3. prosince) nebo na Mikuláš Rally ve Slušovicích (sobota 10. prosince).

Vytisknout

Diskuze: Mikuláš Rally ve Slušovicích se jede pod křídly RALLY ALL IN

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Mogul Driving Cup

Rekordní počet účastníků Mogul Driving Cupu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud