Kopáček a Firla se Subaru, Kačírek v „bavoráku“

Karel Špaček, 2. prosince 2016, 18:00 Google+

Po několikaměsíční závodní pauze se vrátil Václav Kopáček za volant soutěžního vozu Subaru Impreza WRX STI. Proháněl jej už při Setkání mistrů v Sosnové a se stejnou technikou ho uvidíme také v sobotu na Strahově při Pražském rallysprintu, jehož hlavním partnerem je i letos společnost Subaru ČR. Na tratích se předvedou i další týmoví piloti Petr Kačírek a Lumír Firla.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Jan Merta - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pražský rallysprint bývá pro velké množství jezdců i diváků neodmyslitelnou rozlučkou se soutěžní sezónou, navíc po návratu na strahovský kopec je podnik i skutečnou oslavou radosti z jízdy. Tým Duck Racing Subaru ČR bude stát na startu se třemi vozy, přičemž dva z nich budou mít se značkou Subaru. Ta je tradičním partnerem soutěže v hlavním městě, nicméně šéf Duck Racingu Petr Kačírek tentokrát musel své tradiční sportovní náčiní zaměnit za jiné: „Po smolné Vendově havárii na Barum rally se v našich dílnách v tuto chvíli pilně pracuje, abychom měli techniku nachystanou na příští sezónu. Kopáček tak bude startovat s vozem vypůjčeným od Zdeňka Zdráhaly a já vytáhnu z garáže našeho veterána BMW 2800 CS, se kterým jsem absolvoval mexický závod La Carrera Panamericana. Věřím, že diváky nezklameme a jsem zvědavý, co na svezení bude říkat moje dcera Petra na sedadle spolujezdce.“

Posádky každoročně v širokých zatáčkách předvádějí fanouškům dlouhé smyky, právě takové, jaké má rád také blovický Václav Kopáček: „Já vlastně budu mít na Pražském sprintu svou premiéru, vždyť při mém jediném dosavadním startu jsem tam ujel jen pár set metrů, než nás zklamala technika. O to víc se těším. Těším se na diváky, těším se na závodění, těším se i na Subaru Impreza WRX STI. Vyzkoušel jsem si tento špičkový vůz už v Sosnové na Setkání mistrů a vím, že se s ním mohu krásně povozit. Jak to bude s klouzáním, to se ještě uvidí, protože můj spolujezdec by si prý rád domů odvezl i jeden z krásných pohárů, které jsou údajně připraveny i pro produkční vozy. Takže budeme asi bojovat i o vteřinky a já trochu i s volantem, vždyť to pro mne budou první rychlostní zkoušky od srpna. Ale věřím, že i na nějaké smyky dojde,“ pomrkává devětadvacetiletý jezdec, jehož spolujezdcem bude Martin Popilka – bývalý závodník a dnes zejména manažer společnosti P1 Racing Fuel, která dodává soutěžním vozům špičková speciální paliva.

Sestavu týmu Duck Racing doplní znovu také Lumír Firla, který i tentokrát osedlá Subaru Impreza ve specifikaci N11. Jeho navigátorem bude Pavel Votrubec, s ohledem na přece jen už letitou techniku (je to vítězný vůz z Rally Bohemia 2005) ale neplánují společný útok na nejvyšší příčky. „Pohár jsem si letos odvezl už z příbramské soutěže, v Praze se chceme zejména dobře bavit. A tak jestli Venda Kopáček pojede na výsledek, my hodláme o to víc bavit diváky. Obě auta máme v novém modrožlutém designu, takže každý pozná, že patříme do jednoho týmu,“ usmívá se sympatický závodník ze severní Moravy.

 

Vytisknout

Diskuze: Kopáček a Firla se Subaru, Kačírek v „bavoráku“

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

Karel Kupec míří do juniorského mistrovství Evropy

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud