Posádka Autoklub Peugeot Rally Talent má za sebou první a úspěšnou sezonu

Radka Matthey, 14. prosince 2016, 17:46 Google+

V úterý 13. prosince se sešli zástupci Autoklubu ČR a značky Peugeot v ČR s novináři, aby zhodnotili výsledky projektu Autoklub Peugeot Rally Talent, shrnuli uplynulou rallyovou sezonu a odhalili plány pro příští rok. Setkání se konalo v Praze na Černém Mostě v autosalonu Domanský, který je největším a nejmodernějším showroomem značky Peugeot v ČR.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Autoklub Peugeot Rally Talent

Autoklub Peugeot Rally Talent | foto: Sluka, Zdeněk

Sdílejte článek

Zástupci Autoklubu ČR i značky Peugeot v ČR se shodli na tom, že posádka Filip Mareš a Honza Hloušek jsou opravdu trefou do černého. Jakmile kluci nastoupili do projektu Autoklub Peugeot Rally Talent, jejich závodní kariéra letěla od samého počátku strmě nahoru, z čehož se těší nejen autor projektu, kterým je Autoklub ČR, ale také značka Peugeot v ČR. S rallyovým speciálem Peugeot 208 R2, který je celosvětově nejprodávanějším vozem divize Peugeot Sport, posádka vyjela řadu ocenění v Mistrovství České republiky v rally a účastnila se některých zahraničních podniků. 

Cílem projektu Autoklub Peugeot Rally Talent bylo najít mezi mladými jezdci z řady veřejnosti nadějné závodníky a podpořit je v začátcích. I přes změny, které v průběhu letošního roku v týmu Autoklub Peugeot Rally Talent nastaly, splnila soutěž svůj cíl a dokladem toho jsou bezpochyby trofeje, které Filip Mareš a Honza Hloušek pro tým získali. Vedle titulu Juniorského mistra ČR získala posádka celkové vítězství v ERT JUNIOR i ERT 3.

„Byla to pro nás všechny fantastická a velmi přínosná sezóna. Dosáhli jsme několika hodnotných výsledků a získali spoustu cenných zkušeností i krásných zážitků. Rozhodně považuji letošní sezónu za svou zatím nejúspěšnější. Nic z toho by ovšem nebylo možné bez výrazné podpory ze strany Autoklubu ČR a partnerů projektu, v čele s českými zastoupeními značek Peugeot a Total. Věříme, že jsme se Autoklubu ČR a všem partnerům projektu, odvděčili kvalitním reprezentováním a dosaženými výsledky. Zejména titul Juniorského mistra ČR a také dvojité vítězství v seriálu European Rally Trophy vnímáme jako obrovský úspěch a současně velkou motivaci do další práce.“ hodnotí sezonu Jan Hloušek a Filip Mareš dodává: „Všem mladým pilotům, kteří mají v tomto sportu ambice, bych účast v dalším případném kole tohoto projektu mohl jen doporučit. Účastí v projektu Autoklub Peugeot Rally Talent se nám totiž otevřela možnost posunout se v našich kariérách blíže k dosažení našich snů. Díky výsledkům v sezóně 2016 se nám podařilo v cestě za našimi sny urazit pořádný kus cesty, za což vděčíme především právě Autoklubu ČR a partnerům projektu Autoklub Peugeot Rally Talent. Pevně věřím, že se nám na letošní výsledky podaří navázat také v příštím roce a našim vytyčeným cílům se společně posuneme zase o krok blíže.“

Projekt Autoklub Rally Talent byl od samého začátku koncipován jako dvouletý. První rok měl posádku provést všemi úskalími rallyového sportu, druhý potom posádce umožnit předvést naučené. „S Filipem a Honzou jsme během jednoho roku stihli dosáhnout téměř všech vytyčených cílů, a to minimálně v našem mistrovství a blízkém okolí (ERT Junior Trophy). Proto je logické posádku v druhém roce Talentu posunout ještě dál a jejich kolbištěm nemůže být nic jiného než Mistrovství Evropy juniorů. Současně se v příštím roce zúčastní i MČR v rally.“ dodává Stanislav Kafka, manažer týmu.

Rok fungování projektu Rally Talent potvrdil správnost cesty podpory mladých jezdců. Proto Autoklub ČR připravuje ve spolupráci s partnery pokračování projektu. Jeho cílem bude uspořádání výběrových kol na podzim 2017 tak, aby v roce 2018 mohl na tratě našich rally vyrazit nový tým.

Za Peugeot v ČR zhodnotil spolupráci ředitel značky Marco Venturini: „Partnerství v projektu Autoklub Peugeot Rally Talent jsme si po celou uplynulou sezonu doslova užívali. Posádka podávala vynikající výkony, Autoklub ČR týmu zabezpečoval precizní organizační i technickou podporu a projevil se jako profesionální partner po všech stránkách. Navázání na projekt a pokračování i v následujícím roce je proto pro nás evidentním krokem. Filip Mareš a Honza Hloušek s vozem Peugeot 208 R2 budou mít tedy značku Peugeot po svém boku i po celou nadcházející sezonu. Podpoříme jejich účast v MČR v rally 2017. Současně ale pomůžeme v rozjezdu i dalším rallyovým nadějím, a to partnerstvím v příštím ročníku Rally Talent".

 

Vytisknout

Diskuze: Posádka Autoklub Peugeot Rally Talent má za sebou první a úspěšnou sezonu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Toyota Yaris WRC

Toyota představuje tým: Jezdit za ní budou Latvala, Hänninen a Lappi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud