Ondřej Bisaha a Icari Racing vyrážejí na Rally Monte Carlo

CERS Performance, 12. ledna 2017, 09:10 Google+

Několik let bylo pro zlínský tým CERS performance tradicí odstartovat novou soutěžní sezonu hned zkraje roku na rakouské Jänner Rallye. Jenže ta je od roku 2016 minulostí a ani letos na svou bohatou tradici nenaváže. V CERSu ale mají klouzání po sněhu a ledu rádi a proto se rozhodli, že s příchodem roku 2017 se závodním vozem navštíví matku všech automobilových soutěží – legendární Rallye Monte Carlo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Historicky nejstarší podnik na světě s tradicí sahající až do roku 1911 se koná ve francouzských Alpách nad Monakem a jak je zvykem, otevírá novou sezonu šampionátu WRC. Pro zlínskou stáj bude náročná rally, která na necelých čtyřech stovkách ostrých kilometrů rychlostních zkoušek záludně kombinuje asfalt, vodu, sníh i led, to bude vůbec první kontakt se světovým šampionátem. Posádka Ondřej Bisaha – Jiří Hovorka do ní odstartuje s Fordem Fiesta R5, a to v nabité konkurenci šestadvaceti dalších posádek jedoucích na vozech třídy RC2. „Minulý rok jsme zakončili velkou kadencí závodů u nás a na Slovensku,“ říká Ondřej Bisaha. „Díky společnosti ICARI jsme mohli absolvovat množství testů i závodů a naše společné nadšení ke konci roku vyvrcholilo rozhodnutím odjet společně úvodní podnik WRC 2017, kterým je právě Rallye Monte Carlo. Je to soutěž nesoucí snad všechny superlativy – má nejdelší tradici, má nejvíce kilometrů rychlostních zkoušek, měnícími se podmínkami patří k nejméně předvídatelným, spí se na ní nejméně, je logisticky suverénně nejnáročnější a v neposlední řadě bohužel i nejdražší. Na druhou stranu mé aktuální nadšení trochu brzdí časová tíseň, takže se na závod zatím nesoustředím tak, jak bych si představoval. Máme po testech, kde jsem přesvědčen, že se nám povedlo udělat dobré auto na suchý nebo mokrý asfalt, ale na sněhu se ještě hledáme. Věříme však v dojetou soutěž a nasbírání mnoha zkušeností s autem i samotným závodem.“

A jak Ondřej vidí spolupráci týmů CERS performace a ICARI Racing? „Těším se z našeho společného projektu, neboť nyní mám dobrý pocit z naprosto profesionálního seskupení lidí i techniky. Doufám, že letos budeme hodně vidět! S tím souvisí i dobrá zpráva pro fanoušky – během Rallye Monte Carlo budeme vysílat zprávy z tréninku, závodu, servisu anebo třeba hotelu či restaurace, abychom všem přiblížili všem atmosféru tohoto úžasného závodu. Držte nám všem palce, zanedlouho žijeme sen o Monte Carlu společně!“ dodává Ondřej.

Více než týdenní maraton na jihu Francie pro posádku Bisaha – Hovorka začíná již tuto neděli prezentací v monackém autoklubu a v pondělí pokračuje seznamovacími jízdami. Samotný závod startuje ve čtvrtek v monackém knížectví a po absolvování více než 1400 km dlouhé trati vyvrcholí v neděli na témže místě. Novinky z týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv můžete najít na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance! 

Vytisknout

Diskuze: Ondřej Bisaha a Icari Racing vyrážejí na Rally Monte Carlo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

RallyCup Kopřivnice VII.

Antonín a Klárka Tlusťákovi – generační duel je možný

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud