Představení ACCR CZECH TEAM

Jan Dušek, 24. března 2017, 09:22 Google+

Jednou z letošních velkých změn v Autoklubu ČR bylo rozhodnutí, podpořit a vyslat českou juniorskou reprezentaci na evropské tratě. Jak jsme již před dvěma týdny avizovali, byl ve středu na tiskové konferenci v Autoklubu ČR oficiálně představen český ACCR Czech Team, který zažije svoji premiéru již za týden na Azorských ostrovech. „Podařilo se nám projekt pro mladé piloty dotáhnout do konce a mám z toho obrovskou radost. Start na evropských šampionátech je pro mladé jezdce odrazovým můstkem a načerpané zkušenosti je jistě posunou dál. Celkově se těšíme z toho, že i Česká republika bude mít svoji rally reprezentaci na mezinárodní scéně,“ říká viceprezident Autoklubu ČR pro automobilový sport Tomáš Kunc. Autoklub ČR se stal příkladem pro federace Španělska, Německa a Estonska, které své mladé a nadějné posádky do šampionátů v rámci Mistrovství Evropy vyšlou v roce 2018.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Autoklub ČR

Autoklub ČR | foto: AUTOKLUB České republiky

Sdílejte článek

V kategorii U27, se můžeme těšit na posádky Dominika Brože s Petrem Těšínským a Filipa Mareše s Honzou Hlouškem. Ve vyšší kategorii U28 pak vezme reprezentaci do svých rukou zkušená posádka Jan Ćerný s Petrem Černohorským.  Silně nabité startovní pole a účast českých reprezentantů bude lákat diváky a fanoušky našich reprezentantů, pro které je díky mediální podpoře Eurosportu, komunikačních kanálů Autoklubu ČR a přímého přenosu již z prvního závodu na Azorských ostrovech zajištěn plnohodnotný informační servis. Design závodních vozů závodníků ACCR Czech Team je již připraven a vozy jsou momentálně na cestě do dějiště závodu.  

Jan Černý (26) má se starty v zahraničí již řadu zkušeností - úspěšně absolvoval projekty Pirelli Star Driver i WRC Academy, je dvojnásobným mistrem Evropy ve vozech s jednou poháněnou nápravou. V minulé sezoně postoupil společně s Petrem Černohorským do nejvyšší kategorie vozů R5, když se speciálem značky Škoda skončil na druhém místě absolutní klasifikace v mistrovství České republiky hned za továrním pilotem Janem Kopeckým. Své loňské úspěšné tažení pak zakončil výbornými výsledky na soutěžích ve Švýcarsku a Rakousku. Jan Černý se představí na vybraných závodech mistrovství Evropy v rámci nově vypsané kategorie ERC Junior U28.

Dominik Brož (20) se společně s navigátorem Petrem Těšínským zúčastnili ERC Junior již v roce 2016. Učednická sezóna na zahraničních soutěžích dopadla na výbornou, v celkovém hodnocení posádce patřila šestá příčka. Pro nadcházející sezónu již jsou ambice vyšší, čemuž odpovídá i přechod na nejnovější techniku - Peugeot 208 R2.

Stejný vůz bude sedlat také třetí posádka týmu ACCR CZECH TEAM – Filip Mareš (25) a Jan Hloušek. Ti se v loňském roce představili v rámci projektu Autoklub Peugeot Rally Talent a dařilo se jim náramně. V rámci mistrovství České republiky vyhráli mezi juniory, skončili na druhém místě v rámci třídy 6 a slavili také bronz mezi vozy s jednou poháněnou nápravou. Kromě toho se představili také v Evropské Trofeji, kde zvítězili v kategorii ERT3 určené vozům s jednou poháněnou nápravou a primát získali rovněž v hodnocení juniorů. Přechod do mistrovství Evropy je tak dalším logickým krokem v růstu této mladé posádky.

Letošní ročník mistrovství Evropy v rally sestává z osmi závodů, přičemž šest z nich je zařazeno do hodnocení ERC Junior. Již na přelomu března a dubna 2017 se posádky vydají na Azorské ostrovy, kde je čeká náročná premiéra v letošním ročníku ME. Dalšími plánovanými podniky týmu jsou závody ve Španělsku, Polsku, Itálii, Lotyšsku. Všichni tři piloti se pak samozřejmě představí i na domácím dílu podniku ERC Junior, na srpnové Barum Czech Rally Zlín.

Zdroj: Klára Sobotková, Autoklub ČR

Vytisknout

Diskuze: Představení ACCR CZECH TEAM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

GPD RallyCup Kopřivnice II.

Na kopřivnický polygon za zážitky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud