Václav Dunovský cíl Valašské rally nespatřil, přesto je pozitivní

Radka Matthey, 30. března 2017, 10:06 Google+

Na Valašsku se o uplynulém víkendu uskutečnila 36. JANČA Valašská rally, kde startovala posádka Dunovský Peugeot Rallye Teamu s Peugeotem 208 R2.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

Sdílejte článek

Václav Dunovský s Petrem Glösslem s Peugeotem 208 R2 odstartovali v sobotu 25. března na 36. JANČA Valašské rally Valmez, která otevírala novou sezonu TrueCam mistrovství České republiky v rally. Václav Dunovský si start na Valašce trochu zkomplikoval výletem mimo trať na testovací RZ Žiželice předchozí víkend, kde svůj Peugeot 208 R2 poškodil. Týmoví mechanici ale do startu Valašské rally dali vše do pořádku a Dunovský Peugeot Rallye Team mohl odstartovat na rychlostní zkoušky v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice, kde se také odehrával první závod nového poháru Peugeot Total Rally Cup 2017, kam jsou Václav Dunovský s Petrem Glösslem také přihlášeni.

Bohužel už od prvních kilometrů Valašské rally se dvojici Václav Dunovský – Petr Glössl startující s  Peugeotem 208 R2 nedařilo. Příčinou byl nefunkční posilovač řízení, který posádku velmi zpomalil. V servisní zóně mechanici týmu závadu odstranili, ale hned po odjezdu se závada opakovala ještě ve větším rozsahu a bylo nutné auto odstavit. Letošní zahájení sezony tedy pro posádku Dunovský Peugeot Rallye Teamu nedopadla dobře a na prolomení smůly tak bude muset počkat až na další soutěž.

Václav Dunovský, jezdec Dunovský Peugeot Rallye Teamu: „Před startem na Valašské rally jsme v rámci testování absolvovali Testovací RZ Žiželice, kde nás i přes nepříznivé počasí navštívilo mnoho hostů a přátel a my jsme si tuhle akci moc užili. S Lukášem Peškem na místě spolujezdce jsme se pěkně svezli a já měl možnost tomuto závodníkovi ukázat rallye. Bohužel v samotném závěru jsem celkem nevinně sklouznul mimo trať a poškodil náš Peugeot v oblasti pravého předního kola. Přidělal jsem tím práci mechanikům, kteří ale vše stihli do startu Valašky opravit a my zde mohli odstartovat, za což jim chci moc poděkovat. Už od počátku seznamovacích jízd Valašky bojoval Petr Glössl s nachlazením, které se nakonec přeneslo i na mě. Neseděl nám příliš charakter rychlostních zkoušek s přemírou retardérů a nesmyslně velkým počtem kilometrů na slalomové rychlostní zkoušce na polygonu v Kopřivnici. Do soutěže jsme pak vstoupili opatrněji s tím, že nás čekají dva náročné dny. Jelo se nám pěkně, ale bohužel hned na třetí RZ nás postihl technický problém, kdy praskl řemen v motoru pohánějící servořízení a alternátor. S časovou ztrátou jsme dokončili sekci a na autobaterii dojeli až do servisu, kde mechanici vše opravili. Hned po servisu se ale problém opakoval. Znovu nám spadl řemen pohánějící servo a alternátor, a k tomu shodil i druhý řemen pohánějící vodní pumpu. Rychle nám začala stoupat teplota chladicí kapaliny v motoru a my museli odstoupit, abychom předešli jeho poškození. Nedá se nic dělat, Valaška nám nebyla souzená a já věřím, že ve třetí soutěži sezony se nám už povede o mnoho lépe a neztrácíme optimismus.“

Vytisknout

Diskuze: Václav Dunovský cíl Valašské rally nespatřil, přesto je pozitivní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Azores Airlines Rallye

ACCR Czech Team si odbude premiéru na Azorech

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud