Tři posádky s vozy Minařík racing na pódiu

Miroslav Vebr, 31. března 2017, 09:10 Google+

Tým Minařík racing přivezl do Valašského Meziříčí na úvodní podnik velkého mistráku čtyři vozy. I přes drobné technické problémy dokončily všechny posádky nedělní závod, tři navíc na pódiu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po zimní pauze se rozběhl ve Valašském Meziříčí kolotoč podniků Mistrovství ČR v rally. Janča 36. Valašská rally Valmez obsahovala dvanáct rychlostních zkoušek v délce 150,56 km. Startovní listina čítala 77 posádek a mezi nimi i čtveřice, využívající služeb Minařík racing týmu. Ze čtveřice statečných ovšem pouze jedna projela kompletní soutěží. Lukáš Langmajer i letos startuje za Eruanno Rally Team a stejně jako na loňské Mikuláš rally ve Slušovicích, i letos ve Valmezu usedl do Renaultu Clio Sport. Pražský herec pro Valašku vyměnil spolujezdce a noty na kotárech slyšel z úst slovenky Zuzany Lieskovcové. Ve třídě 8, kde smíšená posádka startuje, bylo osm soupeřů. Lukáš se jízdou baví a rallysport má jako druh relaxace, přesto ve chvíli, kdy naskočí zelené terčíky na startu, i on jede jako o život. Důkazem může být fakt, že i Langmajer chytil „pentli“ za políbení retardéru. Po sobotní etapě patřilo mezinárodní posádce 4. místo ve třídě. Lukáš se Zuzanou úspěšně absolvovali i nedělní etapu, a jelikož pořadí ve třídě se nezměnilo, odvezli si z Valašky nepopulární bramborovou placku. Mezi dvoukolkami byla posádka hodnocena na 20. příčce.

img-responsive

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Ve stejné třídě jako Langmajer byli i Petr Krajča s Honzou Houštěm, rovněž na Renaultu Clio Sport, startující za Rally Klub Paseky. Od týmových kolegů se ale posádka z Želechovických pasek výrazně lišila, neboť pro letošní sezonu zvolila zcela nový design vozu. „Pasekáři“ rozjeli soutěž pěkně zostra. První zkoušku zajeli ve shodném nejrychlejším čase jako Pelech, na druhé podlehli pouze Vaňharovi, součtem časů se však dostali do vedení třídy, ale na trojce je opět pokořil „Majkl“ Vaňhara. Přesto před prvním servisem drželi Petr s Honzou náskok 0,8 vteřiny. S dobrou náladou odjížděla posádka vstříc dalším erzetám, ale hned na první zkoušce v druhé rundě jim vystavila stopku poškozená poloosa. „Na tenhle závod budeme vzpomínat ještě hodně dlouho. Tréninky jsme začali ve čtvrtek ráno a ještě než jsme vyjeli ze Slušovic, tak nám prasklo čelní sklo, které jsme museli nenápadně přelepit nálepkou pro vjezd do servisu JJJ. Některé erzety jsme znali z minulého roku, tudíž jsme si je jen projeli a napsali. Rozdíl byl pouze v délkách zkoušek, ale i to jsme rychle zvládli. V sobotu ráno, když jsme chtěli vyrazit na shakedown, jsme zjistili, že nám nefunguje interkom. To byla práce pro rychlou spojku „Panniziho“, jenž zručně závadu odstranil. Shakedown proběhl výborně až na to, že ve druhé zatáčce jsme jeli do pásky :-), ale nakonec se i Míša (členka našeho fan klubu) svezla a z jízdy byla nadšená. A pak už šlo do tuhého. Sobotní etapa byla velmi náročná, měnilo se tempo jízdy a bylo těžké to vychytat. Bohužel na druhém průjezdu RZ Hukvaldy jsme museli odstoupit kvůli prasklé poloose. Odstoupení nás velmi mrzelo, protože jsme odstupovali z 1. místa ve třídě 8, kdy jsme jeli super závod s Michalem Vaňharou a Martinem Radou. Auto jsme dovezli do servisu a kluci měli závadu opravenou během dvaceti minut,“ popsal dění před závodem a během sobotní etapy Jan Houšť. Petr s Honzou mají Valašku prakticky za domácí soutěž a tudíž rozhodování, zda se postaví na start druhé etapy v rámci super rally, bylo jednoduché. V první rundě zajížděli ogaři třetí časy ve třídě, ale v servisu si dali povolený doping a druhou rundu zkoušek zcela ovládli. „V neděli po výborných špagetách v servisu jsme vyhráli tři zkoušky. Proto padlo rozhodnutí a Luba jej schválil, že na další soutěže se budou podávat v cateringu pouze špagety :-). Zbytek soutěže jsme si užili na výbornou, jen nás mrzí ta poloosa. Nyní se už těšíme na naši ryze domácí soutěž, což je Kopná. Chtěli bychom poděkovat hlavnímu partnerovi Janča V. M., díky kterému jsme se mohli téhle soutěže zúčastnit a doufáme v navázání spolupráce i na další závody. Poděkování patří také partnerům Pezzi Expres, DH elektro, Premier Container, Mašlaň, Apled a celému našemu fanklubu,“ zhodnotil nedělní etapu Petr Krajča. „Pasekáři“ nakonec dojeli pro body za 3. místo ve třídě 8 a v hodnocení dvoukolek obsadili 18. místo.

img-responsive

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Renault Clio Sport, stopka ve čtvrté zkoušce, návrat v druhé etapě a pódiové umístění, jako přes kopírák obšlehla od Krajči Pavlína Tydlačková. I meziříčská jezdkyně spadá pod Eruanno Rally Team a pro domácí soutěž měla zcela nový vůz, který slušovický tým postavil během zimní pauzy. Pavlína slyšela noty z úst Jirky Hlávky. „Na Valašku, jakož to domácí závod, a ještě první v sezóně, jsem se těšila celou zimu. Má radost byla o to větší, když jsem dostala do rukou novou techniku a mého oblíbeného polujezdce Jirku Hlávku. S velkým respektem jsme nastoupili na sobotní start. Na RZ Lešná jsme dostali čtyřikrát hodiny, což mě lehce rozhodilo. Měla jsem pocit, že nás auto neposlouchá, předbíhala nás zadní část vozu a na pětku se roztočit kolem sloupu nebylo nic příjemného. Ten sloup byl fakt hodně blízko, ale jak říká Jirka, blízko není ve dveřích :-). V servisu kluci zjistili, že je přebrzděný zadek a oprava byla v mžiku hotova. Další runda byla už s klidnějším nástupem. Auto fungovalo skvěle, ale po jednom vracáku na Hukvaldech se nám odporoučel homokyneťák a my tím sobotní etapu nedokončili. Chlapci vyměnili kloub a pro jistotu ještě ráno v patnáctiminutovém servisu celou poloosu. V neděli už nebylo až tak co nahánět. Důležité pro mě bylo poznávat auto, jak se chová a funguje, jelikož nebyl čas před závodem testovat. Nakonec jsme zdárně druhou etapu dojeli a dovezli si první místo v Holčičkách a šesté ve třídě 8. Další závod nás čeká ve Vyškově. S Valaškou jsem spokojená hlavně pořadatelsky. Je moc dobře, že ji nové vedení vyhouplo zase zpět na výsluní velkého mistráku,“ zhodnotila závod Pavlína Tydlačková.

img-responsive

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

A do třetice všeho špatného, nebo dobrého. Milan Obadal s Vladimírem Osičkou (soutěžící Milan Obadal) opět vyrazili do rychlostních zkoušek s Renaultem Clio R3. V první etapě patřily posádce třetí časy ve třídě, ale na RZ4 si postavila hlavu elektronika a k tomu se přidal i defekt. Stejně jako Krajča a Tydlačková, i Obadal odstavil auto po RZ Hukvaldy. Ve druhé etapě obsadila Valašská posádka 3. místo ve třídě 5.

img-responsive

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Vytisknout

Diskuze: Tři posádky s vozy Minařík racing na pódiu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

XTG Opel ADAM Cup

Opel ADAM Cup startuje do třetí sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud